به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران اصفهان حسین یزدانمهر افزود: اين نشان در اجراي چهارمین آيين اعطاي نشان مرغوبيت صنايع دستي يونسكو كه در شهر تهران برگزار شد از بين 330 اثر ارائه شده ايران ، 4 اثر هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی کاشان انتخاب شد.
وي افزود: آقایان: سید خلیل یاالله در رشته مخمل نقش برجسته با ارائه محصول رومیزی،علی همتی مخمل نقش برجسته با ارایه محصول کوسن،غفار سردابی در رشته زیلو بافی با ارائه محصول سجاده و مهدی محتشمی در رشته البسه سنتی موفق به دريافت نشان مهر اصالت يونسكو شدند.
سرپرست اداره ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري كاشان گفت: نشان مرغوبيت صنايع دستي يونسكو با هدف ترغيب صنعتگران صنايع دستي كشورهاي مختلف به بهره گيري خلاقانه مهارتها، نقوش و موضوعات اصيل و سنتي و حفظ و معرفي هويتهاي فرهنگي هر كشور در ساخت و توليد صنايع دستي اجرا ميشود.
وي همچنین ايجاد استانداردهاي دقيق مرغوبيت در صنايع دستي، ترویج نوآوري و خلاقيت، ارايه خدمات آموزشي و پشتيباني و نیز ايجاد فرصتهاي جديد جهت پايداري صنايع دستي از طريق تامين بازارهاي جديد عرضه و فروش، برپايي نمايشگاههاي جهاني صنايع دستي،معرفي آثار ازطريق سايتهاي مختلف الكترونيكي را از ديگر هدفهاي اين اقدام دانست.
یزدانمهر كسب اين موفقيت را گام موثر در معرفي و شناساندن صنایع دستی و هنرهای سنتی شهرستان کاشان ارزيابي كرد و يادآور شد: سازندگان و صنعتگراني كه موفق به دريافت اين مهر و نشان مي شوند، علاوه بر دريافت گواهي يونسكو براي تبليغ و عرضه محصولات خود، امكان شركت آنها در كارگاههاي آموزشي، ارزيابي، بازاريابي، طراحي و ترويج براي آنها از سوي يونسكو فراهم ميشود.
یزدانمهر همچنين افزود: علاوه بر اين، امكان حضور صنعتگران و سازندگان صنايع دستي براي شركت در نمايشگاههاي سالانه سازمان يونسكو و برخورداري از مزاياي ثبت محصول خود در نظام مالكيت معنوي براي آنها فراهم ميشود.
یاد آور می شود:در دوره دوم آقای حسن مسافرچی در رشته شعر بافی و در دوره سوم 7 نفر از هنرمندان هنرهای سنتی کاشان آقایان:محمود تمتاجی در رشته زری بافی،مهدی محتشمی ، محمد بینوا ،محمود جلالتی و امیر ثابتی در رشته ابریشم بافی و حسین زارعی با ارائه ساز سیاله و جمشید خداد در رشته مخمل نقش برجسته موفق به دريافت نشان مهر اصالت يونسكو شدند.
تپههاي 7 هزار ساله باستاني سيلك بيانگر پيشنيه تاريخي صنايع دستي كاشان است. در خصوص اهمیت صنایع دستی کاشان همین بس که پیشینه آن نزدیک به 8000 سال به محوطه باستانی سیلک می رسد.این محوطه قدیمی ترین مرکز استحصال نقره در جهان و مهمترین مرکز سفالگری و فلزگری در ایران می باشد.با توجه به آثار پارچه به دست آمده بر روی تعدادی از سفال های این محوطه بیانگر وجود صنعت نساجی آن می باشد./س