به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد به نقل از روابط عمومی بیمارستان فوق تخصصی رضوی، ایمان ابراهیمبای سلامی در سومین کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی اظهار کرد: گردشگری سلامت نیازمند یک فرآیند جدید در خدمات و صنعت گردشگری است و همچنین در برخی از کشورهای اسلامی به عنوان یک استراتژیک ملی نگریسته می شود.
وی ادامه داد: نهادینه کردن گردشگری سلامت دو بخش مهم را مدنظر قرار می دهد که یکی از آن خود صنعت گردشگری است و دیگری خدمات پزشکی و سلامت است.
ابراهیمبای سلامی تاکید کرد: خدمات سلامت بخشی از صنعت گردشگری است که نکات مهمی را در بردارد و مشکلات بسیاری را در مسیر راه با آن روبه رو هستیم.
رئیس انجمن علمی گردشگری سلامت ایران تاکید کرد: نباید به گردشگری سلامت به عنوان یک تجارت و صنعت سودآور نگریست بلکه باید با تامین زیرساخت ها در به اشتراک گذاری فرهنگ کشورهای اسلامی و جاذبه سازی استفاده کرد.
وی در ارتباط با تقسیم بندی گردشگری سلامت، خاطرنشان کرد: گردشگری پیشگیرانه تاکید بر بیمارنشدن گردشگر و فرار از آلودگی های شهری و زندگی های پرمشغله دارد و در گردشگری تندرستی تهدیدات سلامتی را که فرد ممکن است از خانواده خود و یا ابتلا به برخی بیماری ها را دارد کاهش می دهد و نوع ویژه آن گردشگری ورزشی است.
رئیس انجمن علمی گردشگری سلامت ایران عنوان کرد: در گردشگری درمانی بیمار تحت نظر پزشک است و عملیات حاد جراحی و نسخه های پزشکی بر روی آن اعمال نمی شود و معمولا برای استفاده از اسپا و آب های گرم به گردشگری می پردازند.
ابراهیمبای سلامی بیان کرد: گردشگری پزشکی بیماری وخیم است که فرد تحت مراقبت های ویژه و جراحی های پزشکی قرار می گیرد و بیشترین نوع گردشگری سلامت را به خود اختصاص می دهد که می توان با اعتبار بخشی به این قسمت سبب گسترش آن و درآمدزایی و مهمتر از آن به اشتراک گذاری فرهنگ ها شود.
وی در ادامه افزود: گردشگری سلامت از اهمیت بالایی در اقتصاد کشور برخوردار است و بر اساس آمارها در سال 2010 غریب به 40میلیارد دلار درآمدزایی داشته اما در سال 2012 این مقدار به 100میلیارد دلار رسیده است.
رئیس انجمن علمی گردشگری سلامت ایران خاطرنشان کرد: دسترسی به کمترین میزان انتظار و تنوع در ارتباط فرهنگی و همچنین خدمات پزشکی بیشترین تاثیر را در خلق درآمد دارد وسبب تقویت این صنعت می شود.
ابراهیمبای سلامی اظهار کرد: باید توجه ویژه و خدمات بهتری در راستای مسئولیت پذیری در قبال بیمار داشته باشیم و بعد از عمل را فراموش نکنیم.
وی ادامه داد: گردشگری سلامت در ایران نیاز به یک قاعده و قانون دارد و باید شرکت هایی که توریست ها را به کشور دعوت می کنند تابع بک قانون واحد و نظم متقابل در این زمینه باشند.
رئیس انجمن علمی گردشگری سلامت ایران گفت: مقاصد گردشگری سلامت باید دارای معیارهای اعتباربخشی باشند و این اعتبار نه تنها برای بخش پزشکی بلکه برای دیگر بخش ها اعم از هتل ها حمل و نقل است./س