به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران ، عبدالله اسكويي دبیر ستاد عالی طرح داناب ، در حاشيه هشتمين نمايشگاه بين المللي صنعت آب و تاسيسات آب و فاضلاب، گفت: اين طرح با سابقه اي نه چندان طولاني در شركت آب منطقه اي خراسان رضوي به اجرا درآمد و طي دو سال اخير نيز به صورت سراسري در اكثر استان اي كشور اجرايي شد.
وي همچنين افزود: اجراي طرح دانش آموزي نجات آب (داناب) با هدف بالابردن سطح آگاهي هاي دانش آموزان در دوره راهنمايي است كه با همكاري شركت مديريت منابع آب ايران و وزارت آموزش و پرورش، اجرا مي شود.
اسكويي در ادامه تصريح كرد: در اين طرح ملي،دانش آموزان ضمن آگاهي در خصوص منابع و مصارف و حفاظت كيفي آب با راهكارهاي مصرف بهينه و فرهنگ صحيح مصرف آب آشنا خواهند شد.
وي با اشاره به ويژگي هاي اصلي طرح، از جمله راهبري كلان و ملي و همچنين اجراي مستمر طرح، افزود: ما پيش از آموزش ميزان اطلاعات دانش آموزان را سنجيده و سپس در جهت افزايش اين آگاهي ها اقدام مي کنيم ضمن آنكه يكي از نقاط قوت اين طرح چارچوب علمي و بلند مدت بودن آن است و اين آموزش به طور مستمر بايد ادامه يابد.
اسكويي اضافه كرد:در اين طرح، به ميزان شش درصد آگاهي دانش آموزان افزايش يافته است و ما آموزش نسلي را دنبال مي كنيم كه موضوع صرفه جويي در مصرف آب را با دقت و به طور صحيح فرا گيرند.
وي دانش آموزان را آينده سازان ايران اسلامي عنوان كرد و گفت:اقتصاد آب در كشورمان بسيار مهم است و در حالي كه همگان فكر مي كنند آب، به راحتي به دست مي آيد، فرآيند توليد، نگهداري، بهره برداري و توزيع آب بسيار پيچيده است و ما اميدواريم آموزش ها موثر واقع شود.
مديركل روابط عمومي شركت مديريت منابع آب ايران با بيان اينكه ايران كشوري كم آب است، گفت:ميزان بارندگي در كشور يك سوم ميانگين بارش ها در جهان است و از اين جهت به جنبه هاي سازه اي توجه شده است. اگرچه منابع آبي ما محدود است اما با تخصيص بودجه مناسب مي توان تامين آب را تكميل كرد.
وي در ادامه اظهار داشت: موضوع افزايش جمعيت از موارد مطرح در سطح جامعه است و اگر اين آموزش ها نباشد در آينده با مشكل روبرو خواهيم شد و يكي از كارهايي كه در ادبيات غيرسازه اي مي توان انجام داد، فرهنگ سازي است.
وي در پايان اظهار اميدواري كرد: در اين طرح دانش آموزان با مسائل و چالش هاي عمده آب كشور، آشنا شده و بتوان نسلي آگاه و مسئول در قبال آب تربيت كرد./عب