به گزارش
حوزه حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران توجه ویژه ای به حقوق اقلیتها دارد. در ایران پس از انقلاب اسلامی، اقلیت دینی همواره مانند دیگر شهروندان از حقوق مادی برخوردار بوده و برخلاف تبلیغات مسموم برخی کشورها که سعی دارند حقیقت را وارونه جلوه دهند، تضییع حقوق اقلیتها سخنی بیهوده و به دور از واقعیت است.
نگاه قانون اساسی ایران به اقلیتهای مذهبی بسیار فراتر از میثاق حقوق مدنی سازمان ملل است. طبق قانون اساسی ایران اقلیتها میتوانند نمایندگانی در مجلس داشته باشند در حالی که در میثاق به این موضوع توجهی نشده است. در قوانین ایران به هیچ وجه نقض نهادینه و قانونی حقوق اقلیتها را نمیبینیم. بلکه قانون اساسی ما در مورد حقوق اقلیتها بسیار مترقیتر از کشورهای دیگر تنظیم شده است.
واقعیت این است که وقتی یک اقلیت دینی در کشوری چه از لحاظ فرهنگی،هنری، ورزشی و به خصوص آموزشی و دینی می تواند اماکن دینی و نهادهای خاص خود را داشته باشد، نگاه فرهنگی و عمومی نسبت به آنها منفی نیست ، بنابراین نظام جمهوری اسلامی نگاه مثبتی به اقلیت ها داشته و دارد.
آمار نشان می دهد قبل از انقلاب هیچ کدام ازاسامی مدارس اقلیت ها برخاسته از فرهنگ ما نبوده، در حالی که پس از انقلاب، عناوین واسامی تمام مدارس اقلیت های دینی و مذهبی ، اسامی مسیحی و ارمنی به خود گرفته و این نشان می دهد که امکاناتی که دین اسلام و جمهوری اسلامی برای مسیحیان ارامنه فراهم کرده قابل قیاس با قبل نیست. امکانات ورزشی مانند سایر افراد جامعه در اختیار اقلیت ها است و تعداد زیادی کلیسای فعال چه در تهران وچه در شهرهای دیگر در اختیار اقلیت ها است که می توانند مراسم مذهبی خود را به راحتی انجام دهند.
مراسم دینی ما بر حسب قانون و تحت مقررات دینی انجام می شود و در کنار مراسم دینی ،مراسم جشن وسرور، حتی در ایام سوگواری و محرم با هماهنگی و در چارچوب قانون، جوامع مسیحی می توانند جشن های خود را برگزار کنند و تداخل این ایام مانع از برگزاری مراسم جشن و سرور اقلیت ها نمی شود.
اقلیت ها زندگی اجتماعی ، اقتصادی، فرهنگی خود را با ویژگی ها و مصادیقی که نام بردم، در ایران دارند و گزارشات حقوق بشری درباره ایران اساسا به دور از واقعیت است و با نگاه مغرضانه علیه ایران تهیه و تنظیم شده است. گزارش احمد شهید از اقلیت های ایران تهیه نشده، به این دلیل که اقلیت ها نیز مانند سایر افراد جامعه زندگی می کنند و تحت فشار و محدودیت نیستند. بیش از سی و سه سال است که با این قوانین و فرهنگ زندگی کرده اند و از حقوق قانونی، مادی و معنوی برخوردارند .
* روبرت بگلریان، نماینده مسیحیان و ارامنه جنوب ایران در مجلس شورای اسلامی منبع: ستاد حقوق بشر