آخرین امتیازها و تعهدات ایران بررسی شدند

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، اندیشکده چتم هاوس اتاق فکر انگلیس در امور بین الملل نوشته است: موضوع ایران و دریای چین جنوبی دو مسئله مهم در دستور کار سیاست جهانی در سال 2013 هستند که این دو را به کانون توجه تبدیل کرده اند.
چتم هاوس در رابطه با ایران نوشته است: باراک اوباما حداقل تا دو سال آینده مجبور است تصمیم مهم و یا به عبارتی شوم را درخصوص شروع جنگ با ایران بگیرد. در صورتی که بخواهیم برنامه هسته ای ایران وجود خارجی نداشته باشد، جنگ این امکان را خواهد داد. اما از آنجایی که هزینه های جنگ بسیار بالا می باشد، می بایستی به ترغیب جهانیان برای پذیرش ایران هسته ای نیز به عنوان یک گزینه فکر کرد که البته این مورد هرگز رژیم صهیونیستی را راضی نخواهد کرد.
موضوع دیگری که در درجه اهمیت، هم تراز با برنامه اتمی ایران است؛ تمایل واشنگتن به کاهش تعهدات خود در خاورمیانه به منظور متمرکز شدن بیشتر بر منطقه آسیا و اقیانوس آرام می باشد. این منطقه جایی است که تهدید بالقوه ای برای سعادت جهانی محسوب می شود.
طی هفته های گذشته، در رابطه با به وجود آمدن تغییرات و همچنین شانس موفقیت در مذاکرات برنامه هسته ایران، کمی امیدواری وجود دارد. اما این امیدواری منوط به تغییر عادت های بد گذشته است.
چتم هاوس در ادامه مطلب خود از آمریکا به دلیل وضع تحریم ها بسیار تشکر کرده و نوشته است که تحریم ها علیه ایران، اهرمی به دست شش کشور گروه 1+5 می باشد. شش کشور عضو گروه 1+5 سیگنال هایی را به ایران می دهند که برمبنای آن به ایران پیشنهاد داده می شود درقبال کاهش تحریم ها، امتیازاتی را دریافت کند. در این میان آمریکا خواهان یک مسیر دوجانبه با ایران است و برخی از سخنگویان ایرانی نیز پیشنهاد مذاکره را پذیرفته اند.
آژانس بین المللی اتمی نیز تایید کرده است؛ ایران درحال تبدیل اورانیوم غنی شده 20 درصد به اورانیومی که درجه تسلیحاتی دارد، می باشد. این سطح از اورانیوم غنی شده چیزی مابین اورانیوم مورد نیاز برای رآکتورهای هسته ای و اورانیوم مورد نیاز برای بمب هسته ای است.
باراک اوباما در آخرین مناظره تلویزیونی اعلام کرد: راهکارهایی برای توافق بین ایران و گروه 1+5 وجود دارد اما تغییر رفتارهای بد گذشته ایران، شرط اصلی آن می باشد. وزارت خارجه ایران هم در پاسخ گفت: هیچ توجیهی برای نگرانی شش کشور مذاکره کننده درباره فعالیت های هسته ای ایران وجود ندارد و مکانیسم های لازم بر روی رفع نگرانی های موجود کار می کنند.
باراک اوباما در مخالفت با راهکار جنگ طلبانه و فاجعه هزینه برانگیز رژیم صهیونیستی، بر تئوری سیاست مداری تاکید می کند. همه اعضای دخیل در مذاکره با ایران، توافق کرده اند که یک راه حل مبتنی بر روابط متقابل و یک رویکرد مرحله ای، برای گشودن این معما کافی است و نیازی به جنگ نیست. چتم هاوس آخرین پیشنهادهای دوجانبه را بر این اساس اعلام کرد:
امتیازهایی که به ایران ارائه داده خواهد شد:
- به رسمیت شناختن حق ایران درغنی سازی
- همکاری هسته ای با آژانس بین المللی انرژی اتمی و دیگر کشورها
- لغو تدریجی تحریم های هسته ای و تجاری
- ایمنی داشتن درصورتی که تهران بخواهد تحقیقات و توسعه نظامی هسته ای تحت نظارت آژانس داشته باشد
- کاهش تنش های منطقه ای و پایان دادن به تلاش ها جهت تغییر حکومت در ایران

ایران باید متعهد شود:
- محدودکردن غنی سازی در درجه و مقدار و پذیرش بازدیدهای سرزده از برنامه های هسته ای
- ارائه توضیحات راضی کننده به آژانس بین المللی انرژی اتمی و رعایت قوانین آژانس جهت استفاده های نظامی
- شفاف سازی برای آژانس درخصوص برنامه ها و تحقیقات نظامی که ایران در گذشته انجام داده است
- توافق جهت گفتگوی مستقیم با آمریکا

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۲ شهريور ۱۳۹۷
مرگ بر انگلیس