یک روانشناس با اشاره به علل مختلف انزوا گفت: بیماری بودن یا نبودن انزوا به علت آن بستگی دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران، فلور رضایی کارگر ، علل انزوا را به چهار دسته تقسیم و اظهار کرد: علت روان شناختی، عدم اشراف به مهارت‌های ارتباطی فرد، افسردگی و اختلالات شخصیتی علل مختلف به انزوا دچار شدن هستند.
 
وی ادامه داد: اگر انزوا علت روان شناختی داشته باشد به دلیل ویژگی‌های شخصیتی فرد است که سبب می‌شود فرد کلا جمع پذیر نباشد و به مرور زمان تنهایی را ترجیح دهد و یا ممکن است به دلیل عدم اشراف به مهارت‌های ارتباطی فرد باشد که سبب می‌شود فرد نداند چگونه باید در جمع حضور پیدا کند.
 
این استاد دانشگاه به دیگر علل انزوا اشاره کرد و افزود: انزوا یکی از تبعات افسردگی است و اگر افسردگی پیشرفت کند فرد خود را از جمع دور می‌کند و در نهایت نیز ممکن است کار یا شغل خود را از دست بدهد.
 
وی اضافه کرد: اسکیزویید و اسکیزو تایپال نیز که از اشکال اختلالات شخصیتی هستند عل دیگر انزوا است که در اسکینزویید فرد در خود می‌رود و با کسی ارتباط برقرار نمی‌کند و سابقا به آن‌ها انسان‌های خود خور می‌گفتند که همه چیز را در خود می‌ریختند و اسکیزوتایپال‌ها نیز منزوی و گوشه‌گیر هستند که از تیپ‌های خاص ظاهری و رفتاری تبعیت می‌کنند.
 
رضایی کارگر بیماری بودن یا نبودن انزوا را وابسته به علت آن دانست و عنوان کرد: اگر انزوا به دلیل افسردگی و اختلال شخصیتی فرد باشد بیماری است ولی اگر به علت ویژگی‌های شخصیتی فرد باشد بیماری نیست.
 
وی همچنین درون گرایی و انزوا را متفاوت از یکدیگر دانست و اظهار کرد: نباید انسان‌های درون گرا را منزوی بدانیم و اصولا انزوا با درون گرایی متفاوت است چرا که انسان درون گرا به درون و دنیای درون ذهن خود کار دارد و با آن در ارتباط است.
 
این روان شناس با تاکید بر اینکه مسایل اجتماعی به تنهایی و فی نفسه عامل انزوا نیستند، مطرح کرد: دلیل اصلی انزوا قطعا عوامل فردی است و در نهایت این دو با هم دست به دست هم می‌دهند و سبب انزوا می‌شوند.
 
وی همچنین به راهکارهای مقابله و پیشگیری از انزوا اشاره کرد و گفت: ریشه‌یابی علت و چرایی پیدایش انزوا، آموزش حل مساله، آموزش مهارت‌های ارتباطی، افزایش اعتماد به نفس و یادگیری سبک مقابله‌ای صحیح برای برخورد با این پدیده برای جلوگیری از سبک مقابله‌ای اجتنابی که سبب می‌شود فرد به جای حل کردن مشکلات زندگی از آن‌ها فاصله بگیرد و دور شود را به عنوان راه‌کارهای مقابله و پیشگیری از انزوا دانست.
 
رضایی کارگر در پایان خاطرنشان کرد: اگر علت انزوا اختلال شخصیت باشد حتما فرد باید تحت درمان قرار گیرد هرچند این درمان بسیار سخت است و تا چند وقت پیش حتی اعتقاد داشتند که امکان پذیر نیست اما اکنون معتقدند قابلیت درمان دارد، ولی به راحتی امکان پذیر نیست.
برچسب ها: انزوا ، درون گرا ، مهارت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار