دبیر شورای عالی امنیت ملی انتخابات با استانداردهای لازم مبتنی بر مردم سالاری و دموکراسی را راه حل اساسی مساله سوریه دانست و تاکید کرد: انتخاب مردم سوریه باید مورد احترام همه واقع شود و سوریه یک استثنا نیست و آنچه درباره سوریه نیز مطرح می‌شود باید مبتنی بر مردم‌سالاری و دمکراسی باشد.

به گزارش حوزه سياست‌خارجي باشگاه خبرنگاران؛‌ سعید جلیلی که به دعوت همتای هندی خود به این کشور سفر کرده صبح امروز در نشستی خبری با نمایندگان رسانه‌ها در دهلی‌نو با تشریح مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در مسایل مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی بر توسعه روابط دوستانه بین ملت‌ها و کشورهای جهان تاکید کرد.
 
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با اشاره به مشکلات به وجود آمده برای مردم افغانستان در 10 سال اشغال این کشور از سوی نیروهای خارجی و آمریکایی به بهانه مبارزه با تروریسم، آن را نمونه‌ای از تناقض گفتار و رفتار برخی کشورهای غربی و آمریکا دانست و گفت: آنچه در ده سال گذشته در افغانستان روی داده باید به خوبی تحلیل شود.
 
جلیلی افزود: 10 سال است آمریکا و برخی قدرت‌های غربی به بهانه مبارزه با تروریسم افغانستان را اشغال کرده‌اند اما مردم منطقه و این کشور شاهد هستند با وجود حضور گسترده  نیروهای خارجی تولید مواد مخدر در این مدت در افغانستان چهار برابر افزایش یافته و آمریکا خود اعتراف کرده که نتوانسته است در این ده سال در مبارزه با تروریسم و مواد مخدر موفق باشد.
 
وی با بیان اینکه پرسش اساسی در این زمینه این است که آیا آمریکا نخواسته یا نتوانسته است با تروریسم مبارزه کند؟ افزود: پاسخ به این پرسش و تحلیل این موضوع می‌تواند مسایل زیادی را درباره انگیزه‌های واقعی حضور نیروهای خارجی و آمریکایی در منطقه آشکار کند.
 
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با اشاره به گفتگوهای خود با مقامات هند درباره مساله افغانستان گفت: در گفتگو با دوستان هندی اعلام کردیم خواست ما وحدت ، استقلال ، تمامیت ارضی ، پیشرفت و رفاه ملت افغانستان بوده و تمام توان ایران و هند خلاف قدرت‌های دیگر برای کمک به رشد و پیشرفت افغانستان است.
 
جلیلی افزود:آنچه برای افغانستان مفید است اینکه مردم افغانستان با سابقه مبارزات استقلال طلبانه و اتکای به ظرفیت‌های خود بهتر از هرکس دیگری می‌توانند درباره آینده خود تصمیم گیری کنند و معتقدیم آن چیزی که می تواند امنیت و توسعه پایدار را برای کشورها به ارمغان آورد استقلال و مردم سالاری و تکیه بر ظرفیت‌های خودشان است به ویژه مردم افغانستان با ظرفیت‌های خوب و با خروج اشغالگران می توانند به این هدف دست یابند .

وی در ادامه گفت: ما معتقدیم کشورهای منطقه باید مسایل منطقه را خودشان با گفتگو حل کنند و ما خواهان روابط دوستانه و صلح و دوستی بین کشورهای منطقه هستیم .

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران درباره مساله سوریه آن را از بحث‌های مهم و جدی حال حاضر دانست و با اشاره به تلاش‌های سازنده ایران برای حل صلح آمیز مساله سوریه گفت: ما از ابتدا طرح مشخصی برای حل مساله سوریه ارایه و اعلام کردیم کشتار مردم بی‌گناه در سوریه باید هرچه سریعتر متوقف و گفتگوهای ملی آغاز شود.

وی برگزاری انتخابات با استانداردهای لازم مبتنی بر مردم سالاری و دمکراسی را راه حل اساسی مساله سوریه دانست و تاکید کرد: انتخاب مردم سوریه باید مورد احترام همه واقع شود و سوریه یک استثنا نیست و آنچه درباره سوریه نیز مطرح می‌شود باید مبتنی بر مردم سالاری و دمکراسی باشد.

جلیلی تاکید کرد: دمکراسی با بمب و سلاح همخوانی ندارد و کسانی که با سلاح ، خشونت ، دخالت خارجی و تروریسم وارد سوریه شده اند باید به افکار عمومی پاسخ دهند.

وی تصریح کرد: آمریکا در موضوع سوریه نیز خلاف ادعاهایش عمل کرده است ، نمی شود به نام دفاع از مردم ، کشوری را تحریم اقتصادی کرد و با ارسال اسلحه و حمایت از تروریسم ادعای طرفداری از مردم و دمکراسی داشت.

جلیلی گفت: راه حل سوریه دمکراسی با ساز و کارهای انتخابات و صندوق رای است و ارسال اسلحه و حمایت از تروریسم راه حل نیست.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران درباره موضوع هسته‌ای ایران با اشاره به عضویت فعال جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای گفت: ما یکی از مدعیان مهم خلع سلاح هسته‌ای و از مدعیان مهم جلوگیری از اشاعه سلاح‌های هسته‌ای در جهان و خواستار احقاق حقوق همه اعضای آژانس برای بهره برداری صلح آمیز از انرژی هسته‌ای هستیم و فعالیت‌های ما در این زمینه درواقع دفاع از حقوق همه اعضا در استفاده‌ی صلح آمیز از انرژی هسته‌ای است و ما با هرگونه سلاح های کشتار جمعی مخالفیم.

وی با اشاره به اقدامات یکجانبه گرایانه و تناقض رفتار و گفتار برخی قدرت های غربی و آ‌مریکا گفت: دوران یکجانبه گرایی گذشته و هیچ کس به آمریکا و حامیانش اجازه نداده درباره روابط دیگر کشورها تصمیم گیری کنند.

جلیلی گفت: آمریکا خلاف ادعاهایش که دمکراسی و اقتصاد آزاد را دو اصل سیاست خارجی خود اعلام کرده اما در عمل خلاف آن عمل می‌کند و نمونه بارز این تناقض اقداماتش علیه ایران است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با اشاره به روابط نزدیک و ظرفیت‌های خوب دو کشور ایران و هند در عرصه‌های مختلف گفت: ایران و هند دو کشور مهم و موثر در عرصه بین‌المللی به ویژه در جنبش غیرمتعهدها هستند و ظرفیت مردم سالاری در دو کشور فرصت مناسبی برای حرکتی مستقل و مبتنی بر اراده ملت‌ها در عرصه بین‌الملل است.

وی افزود: ظرفیت‌های خوب دو کشور این فرصت را به وجود آورده که روابط خود را گسترش و عمق دهند که از آن جمله می‌توان به ظرفیت‌های اقتصادی ایران به ویژه در بخش ترانزیت کالا ، انتقال و تامین امنیت انرژی اشاره کرد که می‌تواند فرصت‌های خوب و موثری برای توسعه روابط دو کشور باشد.

جلیلی سفر اخیر نخست وزیر هند به تهران در جریان اجلاس غیرمتعدها و دیدار وی با مقام معظم رهبری و رییس جمهور را نشان‌دهنده اراده رهبران دو کشور برای توسعه و تضمین روابط دانست و تاکید کرد: امروز ایران و هند هم منافع مشترک و هم تهدیدهای مشترک دارند و این اشتراکات ایجاب می‌کند همکاری‌ها و مشورت‌ها در عرصه‌های مختلف شکل گیرد و همکاری‌های سیاسی ، اقتصاد امنیتی و به ویژه عرصه‌های فرهنگی از جمله بسترهای این همکاری‌ها است.

وی تصریح کرد: هم اراده دو کشور و هم ظرفیت‌های موجود ، نوید افق آینده روابط دو کشور را بسیار امیدوارکننده ترسیم می کند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران درباره دیدار با همتای هندی خود گفت: ما همکاری‌های بسیار خوبی در زمینه‌های کاری شورای امنیت ملی دو کشور داشته ایم و این سفر به دعوت آقای منون مشاور امنیت ملی نخست وزیر هند صورت گرفته و ما گفتگوها و مشورت‌های خوبی در خصوص تهدیدها و منافع مشترک دو کشور و نیز برخی مسایل منطقه‌ای از جمله مبارزه با جرایم سازمان یافته ، موادمخدر و تروریسم و مقابله با دزدی دریایی داشتیم همچنین فعالیت‌های راهبردی و اساسی در عرصه اقتصاد داشتیم و همه اینها فرصت‌های خوبی برای تعمیق روابط است.
 
انتهاي پيام/
برچسب ها: جلیلی ، هند ، سوریه ، افغانستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار