سخنان متفاوت احمدینژاد رئیسجمهور درباره اقتصاد ایران، بر صحنه سیاست ایران در هفتههای اخیر سایه افکنده است. وی در گفتوگوی تلویزیونی خود، «دیگران» را در مسأله بدهیهای معوق مورد حمله قرار داد.
به گزارش «تابناک»، یازدهم دی ماه در همایش ملی ابعاد اجرایی سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، با بیان این که «فضای عمومی معنایش این نیست که تمام اقتصاد برای چند نفر باشد»، مدعی شد: اکنون سیصد، چهارصد نفر هستند که پول و رسانه در دست آنهاست و تا صحبتی میشود و تغییری میخواهد ایجاد شود، میآیند و پشت تریبونها میگویند اقتصاد به هم ریخته میشود و در واقع بحث از فضای عمومی این نیست که تمام فضا در دست سیصد، چهارصد نفر باشد.
وی سپس به کرمانشاه رفت و در مراسم افتتاح چند طرح عمرانی گفت: «اقتصاد نباید در دست سه هزار نفر در کشور باشد و در صورت اصلاح این وضعیت کشور آسیب پذیر نخواهد بود».
افزایش تعداد افراد مورد نظر از سیصد نفر به سه هزار نفر با مزاحها و مخالفتهایی نیز روبهرو شد، ولی یکشنبه هفدهم دی ماه در صحن مجلس و در جریان سؤال از وزیر اقتصاد، احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم با بیان اینکه بر اساس اطلاعات دریافتی با بدهکاران بانکی که تسهیلات سنگینی دریافت کردهاند، به درستی برخورد نمیشود، اظهار داشت: «گفته میشود فردی بیش از هزار میلیارد تومان تسهیلات گرفته و آن را در بورس کشورهای عربی سرمایهگذاری کرده است و اکنون ورشکست گشته است یا گفته میشود فردی دو هزار میلیارد تومان تسهیلات گرفته و مالک ۳۲ شرکت است و اسکلههای خصوصی دارد یا فردی با دوازده هزار میلیارد تومان سرمایه هواپیمای اختصاصی دارد که تسهیلات سنگین بانکی دریافت کرده است، چرا بانکها سراغ این افراد نمیروند؟ مدیران عامل بانکها نسبت به معوقات بانکی احساس مسئولیت نمیکنند، فردی میلیاردها تومان صرف ورزش و ساخت و ساز میکند ولی معوقاتش به بانکها را بازپرداخت نمیکند».
هر چند سخنان این نماینده مجلس تاکنون در میان هیاهوی دیگر اخبار پنهان مانده است، جامعه قطعا منتظر خواهد بود تا در این مورد بیشتر بداند. بدهیهای معوقی که رقم آن در دوره ریاستجمهوری احمدینژاد اوج گرفته و هنوز نقش قوانین مجلس، سیاستهای دولت و یا بانکها در آن تبیین نشده است.