به گزارش باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ دکتر اسد احسان زاده در این باره افزود: کلسیم در استخوان ها وجود دارد و کمبود آن موجب پوکی استخوان می شود.
وی افزود: بیشتر کلسیم بدن در استخوان و دندان وجود دارد و اعمال و حرکت زیادی شامل انقباض همه ماهیچههای بسته به وجود کلسیم است.
احسان زاده ادامه داد: با بالا رفتن سن توده استخوانی به تدریج مواد معدنیاش را از دست میدهد و به دنبال آن عوارضی از قبیل شکستگی انتهای استخوان ران و روی هم جمع شدن ستون فقرات روی میدهد.
وی گفت: در بافتهای نرم، عمل انقباض ماهیچهای ، هدایت جریان عصبی، لخته شدن خون، فعال کردن تعداد زیادی از آنزیم ها در کنترل تحریک پذیر عصب ماهیچه و از همه مهم تر معدنی کردن استخوانها، به وجود حداقل 10 گرم کلسیم لازم نیاز داریم.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت ایلام به جذب و انتقال کلسیم در بدن اشاره و تاکید کرد: جذب کلسیم در خون به صورت یون کلسیم و از دیواره روده صورت می گیرد.
احسان زاده گفت: عاملی که موجب افزایش جذب کلسیم میشود ویتامین (دی)است، به همین سبب قرص های مکمل کلسیم را با ویتامین دی تهیه می کنند.
وی اظهار کرد: مادهای به نام اگزالات جذب کلسیم آن کاهش خواهد یافته و به همین سبب است که کلسیم اسفناج و چغندر، به خوبی کلسیم شیر جذب نمی شود.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان ایلام به عملکرد کلسیم در بدن اشاره و بیان کرد: کلسیم ضربان قلب را تنظیم، بی خوابی را کاهش، در متابولیسم آهن بدن موثر بوده و در تنظیم کار اعصاب بدن نقش اساسی دارد.
وی گفت: کلسیم عامل استحکام استخوان ها است و باید در غذای نوجوانان قبل از بلوغ وجود داشته باشد تا استخوان ها تراکم مناسبی بیابند و در سالمندی به پوکی استخوان مبتلا نشوند.
احسان زاده گفت: همچنین کلسیم در انتقال پیام های عصبی حائز اهمیت است. /ع