به گزارش
خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ فریز کردن یکی از روشهای نگهداری خارج از فصل مواد غذایی است.اين روش یکی از مرغوبترین و سهل الوصل ترین راههای طولانی کردن دسترسی به مواد غذایی است که قابلیت نگهداری مواد غذایی را افزایش می دهد.
آماده سازی مواد غذایی معمولا به دو شکل صورت می گیرد، به این ترتیب که آماده سازی مواد غذایی یا توسط کارخانجات بسته بندی مواد غذایی صورت می گیرد یا اینکه توسط فرد و در منزل این آماده سازی انجام می شود.
در روشهای خانگی معمولا مواد غذایی به علت پخته شدن بیش از حد دستخوش تغییراتی می شوند که ساختمان این مواد را به هم می ریزد و ارزش غذایی آنها را به میزان زیادی پایین می آورد، تا آنجا که میزان زیادی از ویتامین «سی» موجود در میوهها و سزیجات به علت پخته شدن بیش از حد از بین می روند.
قسمت اعظم مواد مغذی موجود در گوشت و سبزیجات در خونابه و شیرابه آنها میباشد و از این حیث توصیه می شود قبل از فریز کردن مواد غذایی به خوبی شسته شوند تا در زمان مصرف نیاز به شست و شوی زیاد نباشد و ارزش غذایی آنها حفظ شود.
از قرار دادن گوشت فریز شده در آب برای تسریع در روند آب شدن آن خود داری کنيد و گوشت فریز شده را از یک روز قبل در طبقه پایین یخچال نگهداری کنيد تا کمتر دچار آسیب شود و ارزش های غذایی آن از بین نرود.
تا مدت 6 ماه، سبزیجات بین 3 تا 9 ماه و محصولات لبنی بین 4 تا 6 ماه قابل نگهداری در فریزر هستند.
نکته: از فریز کردن مجدد مواد غذایی که قبلا فریز شدهاند خود داری کنید.
منبع: سلامت نيوز