محمدی تصریح کرد: سال گذشته پلان معماری این مقبره تا حد زیادی خوانا شده و مرمت بخشی از آن در دست کار قرار گرفت.
وی تکمیل خوانا کردن پلان معماری مقبره مغولی اسفستان و تکمیل عملیات بازسازی سردر بنا را از جمله اقدامات مرمتی در حال کار در این بنای تاریخی عنوان کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: متاسفانه سالها پیش در محوطه مقبره مغولی بناهایی ساخته شدهاند که برای تکمیل عملیات مرمت در فازهای بعد، نیاز به تخریب این خانهها و آزادسازی حریم اثر داریم.
محمدی با بیان اینکه قسمت اعظم مقبره مغولی در دهها سال گذشته تخریب شده است، اظهار داشت: این بنا دارای گنبدخانهای مرکزی با فضای پیرامونی بوده اما اکنون تنها بخشی از پلان اصلی و سردر مقبره باقی مانده است.
وی سردر و طاق نمای درگاهی آن را دارای تزئیناتی بسیار زیبا توصیف کرد و گفت: در این اثر تزئیناتی به صورت مقرنس کاری از آجر لعابی به کار رفته و تمام حاشیه سر در و طاق نماها قسمتی از مقرنس کاری و کاشی کاری و ترکیب کاشی و گچ و آجر را نشان میدهد.
سنگ نبشتههای اورارتویی رازلیق و نشتبان، تپه باستانی قلعهجوق، چهار طاق ساسانی آغمیون، مساجد تاریخی همچون مسجد جامع سراب، مسجد اسنق و جمال آباد، مقبره مغولی اسفستان و امامزاده بزرگ سراب در زمره شاخصترین آثار تاریخی شهرستان سراب قرار دارند./ج1