به گزارش
باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی کشور؛ مسعود علویان صدر ضمن اعلام این خبر گفت: رونمایی از مرمت این مساجد تاریخی به زودی طی مراسمی با حضور مقامات کشوری و مسئولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار می شود.
وی با اشاره به پایان عملیات مرمت این مساجد تاریخی افزود: طی یک سال گذشته با اعتباری ویژه 600 مسجد جامع ثبت شده در فهرست آثار ملی در کشور مرمت و بازسازی شد که این اقدامات مرمتی در هر مسجد متفاوت بود.
معاون میراث فرهنگی کشور دفع رطوبت، بامسازی، ساماندهی، کفسازی، استحکامبخشي و احيای بدنهها، ساماندهی تاسيسات الکتريکی، مرمت متعلقات سنگي و کتيبهها، پيبندي، حذف الحاقات نامناسب و مرمت منبرها و متعلقات چوبي را از جمله اقدامات انجام شده دانست.
علویان صدر با اشاره به اینکه مرمت این مساجد با توجه به میزان آسیب دیدگی هرکدام از آنها الویتبندی شده است، تصریح کرد: مساجد جامع بخش مهمی از میراث معنوی کشور هستند که حفظ و حراست از آنها باید مورد توجه و اهمیت قرار گیرد.
معاون میراث فرهنگی کشور همچنین در خصوص اهمیت مساجد جامع اظهار داشت: از گذشته تا کنون مساجد جامع نقش مهمی در تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی داشتند به طوری که در طول تاریخ این اماکن به عنوان پایگاه های مردمی شناخته می شدند،علاوه بر آن مساجد جامع الگوی تمام شمول معماری ایرانی اسلامی است که تمامی جزئیات هنرمعماری را در خود جای دارد.
علویان صدر یادآور شد: عملیات شناسایی این مساجد تاریخی توسط کارشناسان استانی سراسر کشور صورت گرفت و مرمت این اماکن مذهبی تاریخی نیز با استفاده از منابع مالی ملی تامین شده است.
معاون میراث فرهنگی کشور افزود: با توجه به اینکه امسال افتخار ثبت جهانی مسجد جامع اصفهان را داشتیم درصدد هستیم مساجد ایرانی را در قالب پرونده الحاقی به مسجد جامع ثبت جهانی شده اصفهان اضافه کنیم. /ص