نمایندگان مجلس جهت تأمین نظر شورای نگهبان مصوب کردند تصمیمات هیأت اجرایی مرکزی انتخابات نباید موجب تداخل در وظایف و اختیارات نظارتی شورای نگهبان در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری شود در غیر این صورت تصمیمات مذکور باطل است.

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه ۲۶ دی ماه) مجلس شورای اسلامی ماده ۴ طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران اعاده شده از شورای نگهبان را جهت تأمین نظر شورای نگهبان با ۱۶۵ رأی موافق، ۱ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۵ نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.

در ماده ۴ این قانون تأکید شده است که ماده ۳۱ قانون انتخابات به شرح زیر اصلاح و ماده ۱۸ حذف می شود.

در ماده ۳۱ قید شده است که وزارت کشور مجری برگزاری انتخابت ریاست جمهوری است و زیر نظر هیأت اجرایی مرکزی انتخابات با ترکیب وزیر کشور به عنوان رئیس هیأت، یکی از اعضای هیأت رئیسه مجلس با انتخاب مجلس بدون حق رأی، دادستان کشور، وزیر اطلاعات و تعداد ۷ نفر از شخصیت های دینی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به عنوان معتمدان مردمی به ترتیب مقرر در تبصره های ۱ و ۲ این ماده، اقدام نمایند.

همچنین در تبصره ۱ این ماده که جهت تأمین شورای نگهبان اصلاح شد با ۱۷۰ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع در صحن علنی مجلس نیز به تصویب رسید.

در این تبصره اصلاح شده تأکید شده است که وزیر کشور حداقل ۴ ماه قبل از روز برگزاری انتخابات ۳۰ نفر از شخصیت های مذهبی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور را که دارای صلاحیت های مندرج در تبصره ۳ ماده ۳۹ این قانون باشند به عنوان معتمد به هیأت مرکزی نظارت معرفی می نمایند و با رعایت تبصره ۲ این ماده پس از تأیید هیأت مرکزی نظارت حداکثر ظرف یک هفته جلسه ای با حضور حداقل دو سوم معتمدان مذکور تشکیل می دهد که ضمن آن ۷ نفر معتمندان موضوع بند ۵ با رأی مخفی و اکثریت نسبی به عنوان اصلی و ۴ نفر عضو علی البدل به ترتیب آراء انتخاب شود.

همچنین تبصره ۶ این ماده نیز جهت تأمین نظر شورای نگهبان اصلاح و با ۱۶۷ رأی موافق، ۱ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع در صحن علنی مجلس تصویب شد.

براساس این تبصره اصلاح شده تصمیمات هیأت اجرایی مرکزی انتخابات نباید موجب تداخل در وظایف و اختیارات نظارتی شورای نگهبان در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری گردد. در غیر این صورت تصمیمات مذکور باطل و هرگونه اقدامی در این جهت ممنوع است و مرجع تشخیص موضوع این تبصره شورای نگهبان است.
انتهاي پيام/س2
برچسب ها: شورا ، مجلس ، تصویب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار