مطالعات جدید حاکی از آن است که کمبود مواد مغذی لازم در بدن مادر بر روی رشد و تکامل سلول های مغزی نوزاد تاثیر نامطلوب می گذارد (به ویژه در ماه های اول بارداری) و در نهایت منجر به کاهش ضریب هوشی فرزند می گردد.بنابراين دوران بارداری زمان مناسبی برای رژیم لاغری و کم خوری نیست.
گرفتن رژیم لاغری در دوران بارداری و از دست دادن وزن مادران و دریافت نكردن انرژی كافی از مواد غذایی در سه ماهه اول بارداری باعث رشد ناكافی سیستم عصبی مغز و مرگ جنین می شود.
مواد مغذی اساسی به دو نوع درشت مغذی ها شامل (پروتئین ها، چربی و كربوهیدرات ها) و ریز مغذی ها شامل (ویتامین ها و املاح) تقسیم می شود.
درشت مغذی ها تولیدكننده انرژی بوده كه ساختار زیربنایی سنتز پروتئین را تشكیل می دهد امروزه رژیم دوران بارداری را یك رژیم چربی كم، پروتئین متوسط و كربوهیدرات زیاد شامل می شود.
چربی ها نه تنها برای تولید انرژی در مادر كاربرد دارند بلكه برای رشد و تكامل جفت لازم هستند تا با ذخیره كردن چربی در مادران باردار بعد از تولد نوزاد، شیر مورد نیاز تأمین شود.
نکته: مادران باید در طول دوران بارداری از شیر و فرآورده های آن (ماست دوغ، پنیر) نان های سبوس دار، برنج غلات، ماكارونی غنی شده انواع ویتامین ها، میوه ها و املاح، گوشت مصرف كنند.