به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ، تراب محمدي افزود: با اتمام بخش عمده اي از مرمت اين مسجد، جزئيات و اقدامات پاياني بازسازي باقي مانده است.
محمدي با اشاره به مرمت هاي صورت گرفته در مسجد سفيد خاطرنشان كرد: تخريب بخش هاي الحاقي، ساخت فضاي كفش كني، سرويس هاي بهداشتي و آبدارخانه، همسطح سازي و حذف شمع هاي بتني، خاكبرداري بخش داخلي مسجد، بندكشي، ترميم آجرهاي فرسوده، نماكاري و بازسازي ورودي از جمله اقدامات مرمتي صورت گرفته در اين مسجد به شمار مي رود.
وي يادآور شد: سفيدكاري داخل مسجد، مرمت دو ستون چوبي و تعويض در و پنجره ها ديگر اقدامات مرمتي در حال اجرا در مسجد سفيد مراغه به شمار مي رود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان، اعتبار اختصاص يافته براي مرمت اين مسجد را بالغ بر 600 ميليون ريال عنوان كرد و گفت: تاريخ بناي مسجد سفيد مراغه با توجه به کتیبه سنگي مرمری بالای درب ورودی مسجد متعلق به دوره شاه طهماسب صفوی است.
محمدي مسجد سفيد مراغه را از نظر معماری يكی از زيباترين مساجد تاريخی مراغه و آذربايجان شرقي عنوان كرد و گفت: اين مسجد بصورت سقف چوبی و با ديوارهاي خشتي بنا شده كه سقف آن با طرحهای گل و بوته تزئين شده است.
وي با بيان اينكه نمای مسجد سفيد مراغه با آجر و به سبك حصيری تزئين يافته است، گفت: وجود سه كتيبه سنگی، استفاده از رنگهای طبيعی در رنگ آميزی تزئينات و داشتن سه ستون چوبی مقرنس كاری شده از ويژگيهای اين مسجد تاريخی است.
تراب محمدی با اشاره به تزئينات به كار رفته در اين بنا اظهار داشت: سرستونها و شاه تیرها، تیرها و پرده های چوبی این مسجد همگی دارای انواع طرح های اسلیمی و ختایی با آبرنگ هستند.
محمدي وسعت مسجد سفيد مراغه را 100 متر مربع اعلام كرد و يادآور شد: اين بنا به شماره 9185 در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است/س