به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ؛ چیزی که سبب شده تا رسانه ها دنیا این روزها باز هم به چین بپردازند ، شرایط غیر قابل تحمل آلودگی هوا در بخشهای عمده این کشور بوده که اصطلاحا از سوی برخی بلاگرها "هوای آخرالزمان "نامگذاری شده است.
از پکن تا گویانگ در فاصله ای 1900 کیلومتری توده ای از غبار سنگین در هوا سبب توقف پروازها و فعالیتهای ورزشی شده و هزاران نفر را راهی بیمارستانها کرده است. دولت با خونسردی دائما به مردم هشدار می دهد که از فعالیتهای ورزشی در هوای آزاد خودداری کرده و اگر ناچار هستند برای مدت طولانی بیرون از خانه باشند حتما از ماسک استفاده کنند.
در پکن مدارس تا اطلاع ثانوی باید برنامه های ورزشی را تعطیل کنند و سازمان حفظ محیط زیست پکن دیروز اعلام کرد کارخانه ها با کاهش ساعات کارشان سعی می کنند به کاهش آلودگی هوا کمک کنند.
سفارت آمریکا در پکن میزان ذرات معلق در هوا را 866 میکروگرم در متر مکعب اعلام کرده که بالاترین میزان از سال 2007 تا کنون محسوب می شود. در حالت استاندارد این میزان باید بین 300 تا 500 باشد و 755 به عنوان وضعیت خطرناک می شود .
با وجود اینکه دولت چین در گذشته بارها سفارت خانه های خارجی را به نشر اکاذیب متهم کرده اما دستگاه های کنترل الودگی دولتی در این کشور میزان آلودگی هوا در 33 شهر را خطرناک توصیف گزارش کرده اند.
آلودگی هوا می تواند یک بحران سیاسی تازه برای حزب کمونیستی تلقی شود که همیشه رشد بالای اقتصادی را به عنوان یکی از بزرگترین موفقیتهایش مطرح می کند.
با سکوت روزنامه های دولتی وب لاگها دست به انتقاد شدید از عدم کارایی دولت در حل این مشکل زده اند و اشاره کرده اند اگر قرار است رشد اقتصادی به بهای از بین رفتن آسمان آبی و ابرهای سفید باشد بهتر است کشور به همان شرایط دهه 1980 برگردد.
در هفته گذشته تنها در پکن 900 کودک بخاطر مشکلات تنفسی در بیمارستان کودک این شهر درمان شدند و تعداد بیماران تنفسی بزرگسال به شکل تصاعدی در حال افزایش است.
دولت در استانه بازیهای المپیک 2008 پکن و اوج گیری آلودگی هوا دست به اقداماتی زده بود که به شکل موقت در کاهش آلودگی موثر بود؛ ممانعت از شماره شدن خودروهای جدید ، بودجه 10میلیارد دلاری برای تمیز کردن هوا، بالا بردن استاندارد سوخت خودروها و انتقال برخی کارخانه های صنعتی به حومه شهر از جمله این اقدامات بود.