مصطفي هنرالهي در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران گفت: حدود 10 سال از زمان توليد چاي هاي سنواتي موجود در انبارها مي گذرد و هم اکنون بحث کودشدن آنها مطرح شده است.
وي با بيان اين مطلب که قبل از سال 1389 خريد تضميني چاي از سوي دولت به دو صورت خريد برگ سبز و خريد چاي خشک انجام مي گرفت، افزود: دولت بابت مطالباتش از کارخانجات؛ چاي هاي توليدي آنان را مي گرفت و انبار مي کرد و درصورتي که مي توانست انها را بفروشد، از انبار خارج شان مي کرد.
نصرالهي ادامه داد: بخشي از اين چاي ها مربوط به دوره خريد تضميني 5 ساله سازمان تعاون روستايي و بخشي ديگر مربوط به زمان قبل از انحلال سازمان چاي سابق است.
وي با اشاره به اينکه از سال 89 دولت تعهدي نسبت به چاي خشک نداشته است، خاطرنشان کرد: در سه سال اخير چيزي به نام جاي سنواتي نداشته ايم و امسال ميزان چاي باقي مانده در انبار ها بسيار محدود است.
نصرالهي هم چنين با بيان اين مطلب که چاي سنواتي متعلق به دولت و پلمپ شده است افزود: تا زماني که دولت مجوز فروش آنها را صادر نکند،ا نمي توان اين چاي را از انبار خارج کرد.
وي ادامه داد: آمارهاي ضد و نقيضي درباره ميزان اين چاي ها وجود دارد، اما گفته مي شود ميزان آن حدود 150 هزار تن است.
نصرالهي تأکيد کرد: حل موضوع چاي هاي سنواتي از سوي دولت سبب مي شود تا کساني که اين موضوع را دليلي براي نابودي صنعت چاي عنوان مي کنند، ديگر بهانه اي نداشته باشند .
لازم به ذکر است ميزان چاي توليدي کشور در سال جاري با کاهش روبرو بوده است./ک