لیلا شورورزی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، افزود: مصرف سبزیجات با رنگهای متفاوت سیستم ایمنی بدن را قویتر میکند و موجب طول عمر میشود.
وی بیان داشت: بدن روزانه به 200 گرم سبزیجات نیاز دارد که این مقدار برای سالمندان بالای هفتاد سال، نوجوانان و کودکان کمتر است.
کارشناس مسئول تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: مصرف روزانه سبزیجات از بروز بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، دیابت، سرطان و چاقی پیشگیری میکند.
شورورزی عنوان کرد: مصرف روزانه سبزیجات یکی از عوامل مهم پیشگیری از سرطانها است زیرا سبزیجات حاوی ویتامینها و مواد معدنی هستند.
وی گفت: سبزیجات نارنجیرنگ مانند هویج و کدوتنبل دارای بتاکاروتن است که بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل میشود و از بدن در مقابل سرطانها محافظت میکند.
کارشناس مسئول تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: سبزیجات برگ سبز از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردارند و بدن را در مقابل چند نوع سرطان حفظ میکنند.
شورورزی ادامه داد: سبزیجات قرمزرنگ مانند گوجهفرنگی، هندوانه و کلم بنفش دارای انواع مختلفی از فیتوکمیکالها است که پوست بدن را در مقابل اشعه خورشید محافظت میکند و موجب کارکرد بهتر غده پروتستات در بدن میشود.
وی بیان کرد: فیبر قسمتی از سبزیجات است که بدن انسان نمیتواند آن را هضم کند و در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نقش اساسی دارد.
کارشناس مسئول تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور اظهار داشت: وجود فیبر در غذای مصرف شده کار دستگاه گوارش را آسانتر و سرعت تخلیه رودهها را بالاتر میکند بهطوری که مواد سرطانزا با فیبر ترکیب شده و از بدن خارج میشوند.
شورورزی گفت: مصرف بیش از اندازه مواد فیبردار عوارض و اختلالاتی در جذب املاح معدنی به همراه دارد.
وی اضافه کرد: اکثر سبزیجات دارای ویتامین C هستند مانند فلفل، بروکلی و گوجهفرنگی که در پیشگیری از سرطانها موثر است./س