به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه پنج تلويزيون فرانسه، بسياري از صهيونيست ها هنوز نامزد هاي خود را انتخاب نکرده اند.
نظاميان صهيونيست 48 ساعت قبل از غيرنظاميان به پاي صندوق هاي راي مي روند. زيرا آنها روز تعطيل خاصي براي راي دادن ندارند.
انتخابات زودهنگام کنست به درخواست بنيامين نتانياهو بعلت عدم توافق ائتلاف دولتي بر سر قانون بودجه صورت مي گيرد.
بر طبق دو نظرسنجي، ليکود و اسرائيل خانه ما به همراه راست مذهبي بيشترين کرسي هاي پارلمان را از آن خود خواهند کرد.
اين در حاليست که برخي احزاب راست افراطي و در راس آنها حزب خانه يهودي پيشرفت قابل توجهي در مقابل احزاب چپگرا و ميانه رو داشته اند.
احزاب راستگرا در تبليغات انتخاباتي خود بر مسئله شهرک سازي تمرکز کرده اند و خواستار انجام اقدامات يکجانبه بدون مذاکره با فلسطينيان هستند و از سوي ديگر احزاب چپگرا و ميانه رو در تبليغات انتخاباتي خود بر روند صلح متمرکز شده اند.
ائتلاف ليکود و اسرائيل خانه ما که حکومت را در دست دارد در تبليغات انتخاباتي خود به جزئيات سياست هاي آينده خود در قبال فلسطينيان نمي پردازد اما اقدامات اخير حکومت اسرائيل از جمله متفرق کردن کساني که در صدد بناي روستاي باب الشمس در زمين اختصاص يافته براي ساخت شهرک يهودي نشين بودند و نيز تصميم به احداث پنج هزار واحد مسکوني جديد در سرزمين هاي اشغالي فلسطين نشان مي دهد بعيد است اين ائتلاف در صورت پيروزي مجدد در انتخابات امتيازي به فلسطينيان بدهد.
در ادامه آمده است: بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل در سخنان خود فقط بر ايران تاکيد مي کند.
در ادامه گزارش آمده است: حدود سيصد و هفتاد هزار شهرک نشين يهودي در کرانه باختري زندگي مي کنند. احزاب راست افراطي و در راس آنها حزب خانه يهودي که محبوبيت آن اخيرا افزايش پيدا کرده است آراء بسياري از شهروندان را جذب مي کنند. نفتالي بِنِت که رياست اين حزب را بر عهده دارد در سياست هاي خود شفاف است و بر ضرورت الحاق بخش اعظم زمين هاي فلسطين به اسرائيل بدون مذاکره با فلسطينيان تاکيد مي کند.
از سوي ديگر احزاب چپگرا و ميانه رو مثل حزب کار به رياست شِلي ياشيموويچ و حزب جنبش به رياست تزيپي ليوني بر ضرورت بازگشت به ميز مذاکرات تاکيد مي کنند و معتقدند سياست هاي راستگرايانه باعث متشنج شدن اوضاع و بازگشت به خشونت مي شود بخصوص که برخي افراد درگيري هاي اخير در کرانه باختري را نشانه هاي آغاز انتفاضه سوم مي دانند. ممکن است ليوني که پيش از اين وزير خارجه اسرائيل بود در مقايسه با ديگر نامزدهاي احزاب چپگرا و ميانه رو تجربه بيشتري در اين خصوص داشته باشد اما حتي وي نيز در سخنان خود به امتيازاتي که ممکن است اسرائيل به فلسطينيان بدهد اشاره نکرد زيرا چنين مطالبي در اسرائيل با استقبال روبرو نمي شود بخصوص با توجه به جنگ اخير عليه غزه که به گفته برخي کارشناسان اسرائيل پس از اين جنگ آمادگي کمتري براي دستيابي به صلح دارد.