به گزارش خبرنگار
سیاسی باشگاه خبرنگاران تعاملات اقتصادی مجلس و دولت شب گذشته در گفتگوی ویژه خبری با حضور حجتالاسلام و المسلمین ابوترابیفرد نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.
حجتالاسلام و المسلمین ابوترابیفرد ابتدا در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه الزامات برون رفت از شرایط اقتصادی ویژه کنونی چیست گفت: دشمن اقتصاد جمهوری اسلامی ایران را چند سالی است که مورد هدف قرار داده است زیرا امروزه نظام جمهوری اسلامی به عنوان یک قدرت سیاسی برتر و موثر در منطقه از یک جایگاه فاخر و برجستهای برخوردار است.
* ثبات و اقتدار سیاسی جمهوری اسلامی بر کسی پوشیده نیست نایب رئیس اول مجلس با بیان این که امروزه ایران نقش تعیین کنندهاي را در معادلات بینالمللی، منطقهای و قارهای ایفا میکند، خاطر نشان ساخت: ثبات و اقتدار سیاسی جمهوری اسلامی بر کسی پوشیده نیست.
حجتالاسلام ابوترابیفرد با اشاره به اینکه ایران در سطح منطقه از بالاترین سطح امنیت برخوردار است، اظهار داشت: نقش امنیت در افزایش اقتدار نظام و در عرصههای مختلف بر کسی پوشیده نیست زیرا قدرت دفاعی جمهوری اسلامی نظام را به یک قدرت تهدید ناپذیر تبدیل کرده است.
*قدرت ایران نقش محوری را در بازدارندگی دشمن داشته استوی با اشاره به اظهارات یکی از مقامات ارشد اطلاعاتی ارتش آمریکا مبنی بر این که قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران قدرت نظامی آمریکا را در منطقه خاورمیانه و جنوب شرقی آسیا مهار کرده است، بیان کرد: قدرت جمهوری اسلامی نقش محوری را در بازدارندگی دشمن داشته است.
نایب رئیس اول مجلس با اشاره به این که کاروان علمی جمهوری اسلامی ایران با قدرت در حال حرکت است، گفت: ایران جزو 10 کشور نخست تولید کننده علم در جهان است به طوری که در تبدیل دانش به فناوری توانستهایم موقعیت بسیار ممتازی را به دست آوریم.
حجتالاسلام ابوترابیفرد در ادامه با بیان این که امروزه بعد از شکل گیری نظام جمهوری اسلامی سالانه بیش از یک میلیون دانشجوی فارغ التحصیل داریم، افزود: این در حالی است که برخی از دانشگاههای بزرگ مثل دانشگاه تهران عمده دانشجویانش در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا مشغول تحصیل هستند.
وی با اشاره به این که اکنون به میزان کل دانشجویان سالهای ابتدایی انقلاب دانشجوی ارشد و دکترا داریم، اظهار داشت: تحول عظیمی در عرصه علمی کشور رخ داده است.
*ایران در میان کشورهای جهان رتبه ششم اقتصادی را کسب کرده استنایب رئیس اول مجلس با اشاره به گزارش سازمان ملل درباره اینکه جمهوری اسلامی در بین کشورهای جهان رتبه ششم را در حوزه اقتصادی به دست آورده است، افزود: ما دارای ذخایری با عمق 1000متر هستیم اما متاسفانه معادن ما مورد شناسایی قرار نگرفته است به طوری که سازمان ملل ارزش معادن را 5000 میلیارد دلار و ارزش معادن نفت و گاز را بدون محاسبه نفت و گاز اقیانوس آرام بیش از 15 هزار میلیارد دلار برآورد کرده است.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در آیندهاي نزدیک با این امکانات و ذخایر جزو شش کشور برتر خواهد بود، خاطر نشان ساخت: اساس توسعه جوامع انسانی بر قدرت سیاسی مستقل و برآمده از اراده ملی است.
حجتالاسلام ابوترابی فرد با بیان اینکه جمهوری اسلامی با این ظرفیتهای بالقوه در کنار سایر ظرفیتها موقعیت ویژهای را در عرصه های اقتصادی به دست آورده است، اظهار داشت: اکنون دو درصد پتروشیمی 10 درصد متانول 7 درصد اوره و آمونیاک جهان را تولید میکنیم.
وی افزود: میزان تولید سیمان کشور اکنون 75 میلیون تن است این در حالی است که در آخر برنامه چهارم توسعه تقریبا بیش از 35 تن سیما داشتیم.
حجتالاسلام ابوترابی فرد با اشاره به اینکه باید به سمت صنایع انرژی بر حرکت کنیم، خاطر نشان ساخت: با انرژی مناسبی که در اختیار داریم در حوزه صنایع انرژی بر سرمایه گذاری کردهایم.
نایب رئیس اول مجلس با اشاره به اینکه بیش از 97 درصد داروها را در داخل کشور تولید میکنیم، گفت: این موفقیتها موقعیت بالفعل نظام است.
وی افزود: بسیاری از کالاهای تولیدی وارد بازار سرمایه شده است و در بورس این کالاها مورد ارزشگذاری قرار می گیرند.
*بیش از 170 هزار میلیارد تومان ارزش بورس استحجتالاسلام ابوترابیفرد با بیان اینکه امروزه ارزش بورس ما بیش از 170 هزار میلیارد تومان است اظهار داشت: بازار بورس و سرمایه تحول عظیمی یافته است.
نایب رئیس اول مجلس در ادامه از شکل گیری بورس انرژی طی یکی دو ماه آینده خبر داد و عنوان کرد: این موضوع نشان دهنده این مطلب است که اقتصاد ایران در مسیر حرکت میرود.
*بودجه کشور بیش از 90 هزار میلیارد تومان استوی با اشاره به این که بودجه جدید کشور در اوایل سال 83 حدود 55 هزار میلیارد تومان بود افزود: متاسفانه بودجه سالانه کشور به شدت به نفت وابسته است و اين وابستگي روبه افزايش است؛ در برنامه چهارم توسعه پيش بيني شده بود تا هزينههاي جاري کشور از درآمدهاي غير نفتي افزايش پيدا نکند يعني درآمدهاي غير نفتي بتواند هزينههاي جاري کشور را تحت پوشش قرار دهد و وابستگي کشور را به درآمدهاي نفتي کاهش دهد.
* بودجه 91 حدود 100 هزار ميليارد تومان استوي با اشاره به اينکه عملکرد بودجه سال 91 حدود 100 هزار ميليارد تومان است، اظهار داشت: از اين 100 هزار ميليارد تومان بيش از 90 هزار ميليارد تومان آن جاري است.
نايب رئيس اول مجلس در ادامه با اشاره به ارزش دويست و هفتاد ميليون دلاري کشورمان خاطر نشان ساخت: اين مبلغ به اقتصاد کشور تزريق ميشد اما بايد به سمت کاهش وابستگي به درآمدهاي نفتي گام برداريم.
* جلسات مجلس و دولت براي ارتقاي سطح تعامل و هم افزايي قواي سه گانه استحجت الاسلام ابوترابيفرد در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه مشروح جلسات ميان دولت و مجلس براي حل مشکلات مردم چيست؟ گفت: بعد از تاکيدات مقام معظم رهبري هم افزايي قوا و تعامل حداکثري در جلسه سران قوا مورد توجه قرار گرفت به طوري که با پيشنهاد رئيس جمهور جلساتي را با نمايندگان دو قوه براي ارتقا سطح تعامل و هم افزايي قواي سه گانه تشکيل داديم.
وي تصريح کرد: اين درخواست رئيس جمهور مورد توجه و استقبال روساي مجلس و قوه قضاييه قرار گرفت.
نايب رئيس اول مجلس با اشاره به اينکه پيرو مذاکرات هفتگي مجلس و قوه قضاييه کميته فرعي در بانک مرکزي شکل گرفت، گفت: يکي از دستاوردهاي کميته فرعي شکل گيري اتاق مبادلات ارزي است.
* اتاق مبادلات ارزي نقش تعين کنندهاي را در برون رفت از تحريم داشته استحجت الاسلام ابوترابيفرد با اشاره به حمايت جدي رئيس جمهور از شکل گيري اتاق مبادلات ارزي افزود: اتاق مبادلات ارزي نقش بسزا و تعيين کنندهاي را در برون رفت از تنگاهاي تحريم ايفا کرده است.
وي با اشاره به استفاده درست از شرايط تحريم براي تبديل به فرصت و به منظور رشد و توسعه اقتصادي کشور اظهار داشت: تحريم تا به امروز فرصت ويژهاي را براي ما خلق کرده است.
نايب رئيس اول مجلس با بيان اينکه مردم با هوشياري و بيداري و با تحمل سختيها به کمک دولت و مجلس خواهند شتافت، گفت: با همکاري مشترک در کوتاه ترين زمان اين مشکلات را پشتسر خواهيم گذاشت و به موفقيتهاي خوبي خواهيم رسيد.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه محتواي تصميمهاي اتخاذ شده در جلسات مجلس و دولت در چه سطحي است، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامي در سياستهاي کلي ابلاغي در برنامه پنجم توسعه به تشکيل صندوق توسعه ملي تاکيد کرده است.
* 20 درصد از درآمدهاي حاصل از فروش حاملهاي انرژي به صندوق توسعه ملي واريز ميشودحجت الاسلام ابوترابيفرد با اشاره به اينکه حداقل 20 درصد درآمدهاي حاصل از فروش حاملهاي انرژي و فرآوردههاي آن به صندوق توسعه ملي واريز ميشود، خاطر نشان ساخت: صندوق توسعه ملي پشتوانه اقتصاد و توليد آن هم با مديريت بخش غير دولتي است.
*صندوق توسعه ملي ايران جز پنج صندوق اول دنيا استنايب رئيس اول مجلس با اشاره به اينکه منابع صندوق توسعه ملي امروزه به مرز 40 ميليارد دلار رسيده است، اضافه کرد: صندوق توسعه ملي ايران جز چهار ـ پنج صندوق اول دنيا عليرغم تشديد فشارها و تحريمها محسوب ميشود.
وي با اشاره به اينکه اگر تحريم نبود اراده مجلس و دولت براي کاهش وابستگي به نفت شکل نميگرفت بيان کرد: کاهش وابستگي به نفت در بودجه سال 92 بايد لحاظ شود.
نايب رئيس اول مجلس شوراي اسلاميتصريح کرد: بودجه بايد عملياتي شود اما متاسفانه بودجه ما از بودجه عملياتي فاصله معنا داري دارد.
حجت الاسلام ابوترابيفرد با اشاره به اينکه بايد از بخش خصوصي براي پروژههاي عمراني استفاده کنيم، اظهار داشت: بايد منابع بودجه سالانه کشور در حوزههاي عمراني کاهش يابد و منابع به صورت تسهيلات و غير تسهيلات در اختيار بخش غير دولتي قرار گيرد.
وي گفت: در جلسات مشترک مجلس و دولت کاهش هزينههاي جاري کشور، کاهش وابستگي بودجه به نفت، واريز درآمدهاي حاصل از فروش نفت و فرآوردههاي آن به صندوق توسعه ملي و اجراي پروژههاي عمراني توسط بخش غير دولتي مقرر شد.
* بايد بخش خصوصي وارد حوزههاي عمراني شودوي افزود: بايد از همه ظرفيتهاي نظام اسلامي براي حمايت از توليد استفاده کنيم و بخش خصوصي وارد حوزههاي عمراني شود.
در ادامه اين برنامه محمدرضا فرزين رئيس هيئت عامل صندوق توسعه ملي نيز درباره نشستهاي مشترک مجلس و دولت و اهداف برگزاري اين جلسات گفت: در نشستهاي روزانه بودجه بندي بهبود وضع اقتصادي مردم و هدفمندي يارانهها محورهاي مشترک مجلس و دولت بوده است.
وي با اشاره به اينکه دولت براي حل مسائل و مشکلات مردم برنامههاي مدوني را تهيه کرده است اظهار داشت: اميدواريم تا آخر اين هفته براي اين سه مورد جمع بندي خوبي ميان دولت و مجلس شکل گيرد و به نتايج خوبي براي ارائه راه حل دست يابيم.
انتهاي پيام/