به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد :
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری گفت: اثر معنوی « فنون نان پزی » این استان، به شماره 502 در فهرست آثار ملی ایران ثبت و احکام آن به این اداره کل ارسال شد.
مژگان ریاحی افزود: شیوه خاص خمیر، تفاوت زمانی به عمل آمدن خمیرها در نانهای مختلف و تفاوت آرد به کار رفته در پخت نان، از ویژگیهای منحصر به فرد پخت نان محلی در استان چهارمحال و بختیاری است.
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که گوشه ای از فنون و مهارت های زندگی سنتی بختیاری در فنون پخت نان محلی و سنتی نمود پیدا کرده است، ثبت این میراث معنوی در فهرست آثار ملی، تأثیر بسزایی در حفظ و ماندگاری آن دارد.
ریاحی گفت: شاتِر، توسی و تُوه، از لوازم مورد نیاز پخت نان محلی در فرهنگ بختیاری است.
در بین بختیاری ها، نان و برخی خوراک، آن چنان ارزشمند است که به آن سوگند یاد میکنند./س