داود صفری در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد با اعلام این مطلب افزود: هنر درماني در واقع درمان جسم و روان است و استفاده از این روش به عنوان درماني مكمل براي بهبود وضعیت بيماران سرطاني در بسياري از مناطق جهان رو به افزايش است.
وی بیان کرد: تحقیقات نشان می دهدكه هنر درماني مي تواند طيف وسيعي از علایم مرتبط با درد و اضطراب را در بيماران سرطاني كاهش دهد.
عضو کمیته حقوق بشر و سلامت بیماران در ادامه به پژوهشی اشاره کرد که در آن با بهره گیری از هنردرمانی بسیاری از علایم بیماری سرطان بهبود یافته است: محققان در پژوهشی، تمام علایم بیماری سرطان را که شامل درد، خستگی، تهوع، افسردگی، اضطراب، کسالت، کاهش اشتها، سرخوشی و کوتاهی تنفس است اندازه گرفته و بعد هر یک از بيماران را تحت هنردرمانی قرار دادند.
وی ادامه داد: محققان سپس با اندازه گیری دو باره ی علایم سرطان و مقایسه ی آن با میزان قبلی، بهبود هشت نشانه را مشاهده کردند که در این میان نشانه ی تهوع نسبت به سایر علایم سرطان کاهش اندکی داشت و با هنردرمانی بهبود نیافت. گویا علت آن، اثر داروهای شیمی درمانی بوده است.
وی با اشاره به این که این پژوهش با هدف بررسی میزان تأثیر هنردرمانی بر درد و اضطراب بیماران انجام شد افزود: این پژوهش بر روی 50 بیمار بالغِ مبتلا به سرطان از نوع غیر بستری و به مدت چهار ماه متوالی انجام شد که در این مدت 16 ساعت هنردرمانی فردی و با فاصله ی زمانی یکسان صورت پذیرفت.
این هنردرمانگر با بیان سبک های هنری مورد استفاده در این روش درمانی تصریح کرد: طراحی، نقاشی، مجسمه سازی،کولّاژ و عکس، انواع هنری مورد استفاده در این پژوهش است که در آن از بیماران خواسته می شود درونیات خود را به تصویر بکشند و یا آن را به نوعی عینی کنند.
مسئول انجمن هنردرمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اعتبار و اهمیت پژوهش یاد شده گفت: این پژوهش نخستین پژوهش معتبر و علمی در زمینه ی تأثیر هنردرمانی بر بهبود علایم سرطان است و در آن از مقیاس ادمنتون استفاده شده است.
وی در توضیح مقیاس یاده شده می افزاید: مقیاس سنجش علایم ادمنتون مقیاسی عددی است که امکان تعیین علایم بیماری را فراهم می کند.
عضو فدراسیون بین المللی دانشجویان پزشکی گفت: با توجه به نتایج حاصل از پژوهش یاد شده و با بهره گیری از کاربرد جدید هنردرمانی می توان به عمق مسایل روانی بیماران سرطانی پی برد و به آنان در مثبت اندیشی یاری رساند؛ به آن ها یاد داد با درد كنار آمده و احساس كنند بر زندگي شان كنترل دارند.
وی با ابراز امیدواری به اینکه این نتایج، انکولوژیست های کشورمان را به استفاده از هنردرمانی در کنار درمان های رایج ترغیب نماید افزود: در حال حاضر بیماران سرطانی به درمان های مکمل با هدف کاهش علائم بیماری، بهبود کیفیت زندگی و تقویت توانایی برای مقابله با سرطان گرایش شایان توجهی پیدا کرده اند.
یادآوری می شود: اين شیوه ی جدید درمانی براي بهبود وضعیت كودكان مبتلا به سرطان نيز كاربرد دارد./س
من روانشناس بخش سرطان در بیمارستان هستم میخواستم از نظرات شما استفاده کنم ممنون میشم ایمیل خود را در اختیار من قرار دهید.