به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، مهری اردکانی در مراسم افتتاحیه سمینار زایمان ایمن که در تالار زکریا دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مشکلاتزایمان در کشور ما این است که جراحها نمیتوانند به مراقبتهای پزشکی امید داشته باشند.
وی تصریح کرد: در واقع خدمات مامایی استاندارد که بتواند از بروز زایمانهای سزارینی پیشگیری کند در کشور ما وجود ندارد.
رئیس سمینار زایمان ایمن دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با اشاره به مشکلاتی که در نظام سلامت کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: در مورد مقوله زایمان نیز مانند مقولههای دیگر ناهماهنگیهایی وجود دارد که به خودی خود سبب بالا رفتن میزان سزارینها میشود.
اردکانی تاکید کرد: در واقع باید پیش از اینکه به بالا بودن میزان سزارین در کشور ایراد گرفته شود باید برای بهبود شرایط و بالا بردن ایمنی در زایمان برنامهریزی کرد.
وی با بیان اینکه در کشور بیشتر تجهیز اتاقهای عمل جراحی زایمان مد نظر است بیان کرد: این در حالی است که تجهیز اتاقهای زایشگاه برای کشور مقرون به صرفهتر است و میتواند عوارض مادران را کاهش دهد.
رئیس سمینار زایمان ایمن دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با بیان اینکه انجام دادن عملهای سزارین برای افرادی که برای بار اول زایمان میکنند احتمال تکرار این عمل را بالا میبرد، اظهار کرد: باید ترس از درد را در مادران جوان که برای اولین بار زایمان میکنند از بین برد تا انجام عمل سزارین تکرار نشود.
اردکانیبا اظهار ناراحتی از وجود تصورات نادرست در مورد پزشکان برای انجام عملهای جراحی سزارین در مادران تاکید کرد: در بسیاری از موارد انجام دادن سزارین برخلاف آنچه که عموم تصور میکنند به دلایل مادی نیست و به خاطر نبود تجهیزات لازم در اتاقهای زایمان است.
وی با اشاره به نکوهش مادران و رفتارهای نا به جای پرسنل بیمارستانها با افرادی که با درد زایمان دارند، متذکر شد: از روشهای بیدردی هنگام زایمان به صورت آکادمیک در بیمارستانها استفاده نمیشود.
رئیس سمینار زایمان ایمن دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با بیان اینکه یکی از روشهای آسان و کم هزینه پیشگیری از بروز سزارینهای بیدلیل، آموزش است، یادآور شد: آموزشهای زمان بارداری در زمینههای ورزش و تحرکات بدنی زمان بارداری و راههای پیشگیری از زایمانهای دردناک میتواند در کاهش تعدادسزارینها کمک چشمگیری داشته باشد.
اردکانی ادامه داد: همچنین کاهش مداخلات غیرضروری حین زایمان و گرفتن آمار عملکردی از آمار سزارینهای انجام شده توسط جراحان و زایمانهای طبیعی موفق انجام گرفته توسط ماماها، میتواند میزان شیوع سزارین را کاهش دهد.
وی افزود: اقداماتی مانند استفاده از روشهای بیدردی کامل، اجرای طرح مامای همراه در کشور، جلب مشارکت رسانه ملی برای تبلیغ زایمان طبیعی، تجهیز زایشگاهها و پرسنل زایشگاهها، آموزش مادران و ایجاد شرایط همراه با تکنولوژی برای زایمانهای طبیعی نیز میتواند در کاهش شیوع سزارین موثر باشند./س