به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ دكتر ندا رسايي اظهار كرد: پيوره اصطلاع عاميانهاي است كه براي بيماريهاي لثه استفاده ميشود. بيماريهاي لثه به دو نوع تقسيم ميشوند كه در نوع اول، بافت نرم لثه درگير ميشود و در نوع دوم استخوان زيرين دندان نيز تحت تاثير قرار ميگيرد.
وي افزود: ميكروبهاي پاتوژن موجود در دهان موجب التهاب لثه ميشوند. در كنار اين عامل، رعايت نكردن بهداشت دهان و دندان نيز تشكيل اين پلاك ميكروبي را تسريع كرده و ژنژيويت( التهاب لثه) ايجاد ميشود.
مسئول واحد بهداشت دهان و دندان مركز بهداشت خوزستان گفت: اگر اين افراد در زمان مناسب براي درمان مراجعه كنند، با آموزش بهداشت و استفاده از دهانشويه ميتوان بيماري را رفع كرد و در صورت مراجعه ديرموقع، ممكن است ميكروبها به استخوانهاي زيرين نيز نفوذ كرده و استخوان تحليل يابد. در اين صورت لثه پايين كشيده ميشود و ريشه دندان پيدا شده و حساسيت ريشهاي نيز ايجاد خواهد شد.
وي افزود: در موارد شديد بيماري نيز استخوان حمايتكننده از دندان تحليل رفته و دندان شخص به اصطلاح لق ميشود. بسياري از مردم در اين مرحله به دندانپزشك مراجعه ميكنند كه در اين هنگام برخي از دندانها به دليل پيشرفت بيماري، كشيده ميشوند./س