رضا فتوحي در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي با شگاه خبرنگاران افزود: براساس دستور العمل ابلاغ شده توسط وزير جهاد کشاورزي در مرداد ماه
سال جاري، بخشهاي مختلف توليد مکلف شدهاند در زمينه توليد محصول سالم برنامه ريزي کنند.
وي ادامه داد: دستورالعمل فوق چهار محور دارد که شامل ليبل نواري و شناسنامه دار کردن محصول و واحدهاي توليدي، ترويج، آموزش و فرهنگ سازي و ايجاد فرهنگ توليد در توليد کننده و فرهنگ مصرف در مصرف کننده، کنترل و نظارت بر روند توليد از مزرعه تا سفره يعني تمام عملياتي که انجام ميشود بايد تحت نظارت ناظرين ما انجام بگيرد و در نهايت اين عملياتها منجر به توليد محصول سالم ميشود و همچنين عرضه و ايجاد شرايط بازار (مرکز فروش براي محصولات سالم) است.
فتوحي افزود: براي اجرايي شدن اين دستورالعمل ما بايد مسئولان ساير استانها به گفتگو و مذاکره ميپردازيم به همين جهت کليه استانهاي کشور را به چهار دسته تقسيم کردند استانهايي را که از نظر شرايط جغرافيايي، آب و هوايي، محصولات و ... به هم نزديکتر بودند در يک گروه قرار داديم.
وي با بيان اين مطلب که برگزاري اين همايشها با حضور مسئولين اجرايي اعم ا ز معاونتهاي توليدات گياهي، ترويج زراعت، باغباني و حفظ نباتات ديگر استانها برگزار ميشود، گفت: نخستين همايش روز گذشته در استان البرز با حضور مسئولين استانهاي البرز، اردبيل، آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، زنجان، قزوين، خراسان رضوي، خراسان شمالي و ... برگزار شد.
فتوحي افزود: همايش دوم 25 بهمن در استان اصفهان و دو همايش ديگر ملي اسفند ماه سال جاري به ترتيب در استانهاي تهران و خوزستان برپا ميشود.
وي تصريح کرد: در اين همايشها ما به نقد عمل کرد خود پرداخته و نقاط ضعف و قوتمان را شناسايي ميکنيم و با شناسايي مشکلات موجود ميتوانيم به حل آنها در راستاي اجراي دستور العمل ابلاغ شده در سال 92-91 بپردازيم.
فتوحي ادامه داد: در اين همايشها مسائل مربوط به توليد محصول سالم، باقي مانده مواد شيميايي، ليبل گذاري، کد گذاري، نحوه نظارت و صدور گواهيهاي محصولات سالم، نحوه عرضه، چگونگي ايجاد بار اندازهايي براي خريد محصولات در استانها، بارانداز مرکزي، نحوه تعامل با سازمانهايي مثل سازمان استاندارد، تعاون روستايي و وزارت درمان، بهداشت و آموزش پزشکي مورد بحث قرار ميگيرد.
وي تاکيد کرد: توليد محصول سالم نتيجه يک تعامل است و تمام واحدهاي برون و درون سازماني در اين زمينه بايد بتوانند با يکديگر تعامل برقرار کنند.
فتوحي افزود: محصول سالم نتيجه اقداماتي است که در چهارچوب مديريت تلفيقي (IPM) انجام ميگيرد.
وي با اشاره به اينکه هدف اصلي اين همايش تبيين برنامه اجرايي تعيين کيفيت و سلامتي محصولات است که توسط وزير جهاد کشاورزي ابلاغ شده است گفت: همايشي که در کرج برگزار شد موضوعاتي چون مبارزه بيولوژيک و غير شيميايي، روشهايي جايگزين شيميايي و برنامههاي اجرايي که در نهايت بايد منجر به توليد محصول سالم شود مورد بحث قرار گرفت./س