به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران،مجموعه جدید پژوهشگاه صنعت نفت دارای سه پردیس «بالادست»، «پایین دست» و « انرژی و محیط زیست» است.
براساس اين گزارش: این پژوهشگاه که در خاورمیانه رتبه برتر مراکز پژوهشی را دارد و در میان مراکز جهانی نیز به عنوان پنجمین مرکز پژوهشی معتبر شناخته می شود 120 عنوان اختراع ثبت کرده که 74 عنوان در این میان برای توسعه و درآمدزایی به توسعه دهندگان واگذار شده است.
طبق اين گزارش پژوهشگاه صنعت نفت دارای 300 آزمایشگاه تخصصی و مرجع است و 16 پژوهشکده و مرکز پژوهشی دارد همچنین در این پژوهشگاه 5 واحد نیمه صنعتی بزرگ شامل واحدهای غیرصنعتی، مراکز انرژی حفاظت صنعتی و محیط زیست، پالایش نفت و فراورده های پلیمری، تبدیل نفت خام سنگین به سبک, نانو کاتالیست ها، گاز و کارگاه ها و انبارهای مواد شیمیایی وجود دارد.
از مهم ترین طرح های در دست اجرا و دانش بنیان پژوهشگاه صنعت نفت می توان به توسعه استفاده از نانو سیمان های سبک، احیای چاه های مرده نفت، پژوهش های میدانی درباره خوردگی و رسوب زدایی از خطوط لوله و تاسیسات فراورشی، شیرین سازی گاز، تولید بنزین با اکتان بالا، تولید نانولوله های کربنی و روش های کنترل و رفع آلودگی های هوا، خاک و آب اشاره کرد.
در پردیس بالادست مطالعات مربوط به علوم زمین، مخازن نفت و گاز، مهندسی نفت در توسعه میادین و در پردیس پایین دست پژوهش های مربوط به حوزه کاتالیست، نانو فناوری، پالایش و فراورش نفت، فراورش و انتقال گاز و دانش فنی تولید فرآورده های شیمیایی و پلیمری انجام می شود.
بسیاری از این طرح ها در مراحل پایانی پژوهش و دستیابی به دانش فنی قرار دارند و از سوی بسیاری از کشورهای خارجی برای کسب دانش های فنی این طرح ها مورد توجه قرار گرفته است./ر