به گزارش حوزه
احزاب باشگاه خبرنگاران، آيتالله علي اکبر هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در آستانه دهه مبارك فجر انقلاب اسلامي و ورود بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران به ميهن اسلامي با جمعي از فضلا، محققين و مدرسين حوزه علميه قم ديدار و گفتگو كرد.
آيتالله هاشمي رفسنجاني در اين ديدار با اشاره به اينكه روحانيون و علما در تاريخ معاصر همواره از سوي دشمنان دين و مردم مورد هجوم و تخريب قرار گرفتهاند، گفت: علما و مراجع شيعه از آنجايي كه پناهگاه و ملجاء مظلومان و محرومان و مورد اعتماد و وثوق قاطبه مردم بودهاند، همواره مورد حقد و كينه بدخواهان و دشمنان قرار داشته اند.
عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اینکه رضا خان به نیابت از استعمارگران، روحانیت و مراکز دینی را منهدم و متروک ساخت، به نقش علما در انقلاب مشروطه و نيز شكلگيري و رشد حوزه علميه قم تحت زعامت آيتالله العظمي بروجردي اشاره و تصريح كرد: با رحلت اين مرجع بزرگ و مشخص شدن جايگاه ايشان و روحانیت به عنوان نماد تشيّع و معارف ديني و اسلامي نزد مردم، حكومت پهلوي به عمق ارادت مردم به دين و عالمان ديني واقف و درصدد ضربه زدن و خدشه وارد كردن به اين ركن اساسي جامعه اسلامي برآمد كه همين امر موجب خروش حضرت امام(ره) به نمايندگي از جامعه ديني در مقابل توهينها و تخريبها شد.
آيتالله هاشمي رفسنجاني به نقش روحانيت و علما و به ويژه حضرت امام خميني(ره) در به ثمر رسيدن انقلاب اسلامي اشاره كرد و با بيان اينكه دوران حضرت امام(ره) دوران اعجاز مديريت اسلامي در كشور بود، گفت: بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران با آن شخصيت بزرگ و علم و نبوغ منحصربهفرد خود توانست با رژيم تا بن دندان مسلح پهلوي مبارزه و انقلاب را به پيروزي برساند و سپس در مدت كوتاهي، توطئهها، شورشها و جنگ تحميلي را مديريت و با پيروزي به سرانجام برساند و نمونهاي از اداره موفق و اسلامي جامعه را به نمايش بگذارد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به حملات و توطئههايي كه در حال حاضر براي ضربه زدن به دين، اعتقادات و روحانيت شيعه و اسلام در حال انجام است، افزود: همان وضعي كه بعد از مشروطه و نيز در دوران پهلوي براي تخريب و گوشهنشين كردن حوزه و روحانيت دنبال شد، اكنون نيز تحت عناوين ديگري در حال پيگيري است و همين امر هوشياري، دورانديشي و تلاش بيش از پيش علما و روحانيون را براي خنثي كردن اين توطئهها طلب ميكند. می بینیم که اخیرا تلاش همه جانبه ای برای بی اعتبار کردن شخص امام راحل و روحانیت و حتی اصل انقلاب در جریان است.
آيتالله هاشمي رفسنجاني با ابراز خرسندي از تحرك و فعاليتهاي اخير حوزههاي علميه، به برگزاري اجلاس «بررسي آرا و افكار حضرت امام(ره)» و تحريرالوسيله ايشان و حضور مراجع عظام در اين اجلاس در قم اشاره كرد و گفت: به نظر ميرسد كه حوزه علميه و مراجع معظم به خوبي متوجه خطرات پنهان و پيدا عليه دين، حوزه و آرمانهاي امام راحل عظيمالشأن(ره) شده و اين امر جاي بسي خوشحالي دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبري افزود: دشمنان دين و مردم با هدف قرار دادن كانون اصلي همبستگي مردم كه روحانيت، ولايت و امام(ره) و رهبري است، قصد دارند مردم را از اين مهمات جامعه اسلامي دور و با بيتفاوت كردن آنان نسبت به اعتقادات و معارف ديني و اهل بيت(ع)، مطامع شيطاني خود را پياده كنند.
آيتالله هاشمي رفسنجاني بازگشت حوزه علميه و جامعه به آرا و افكار فقهي، اجتماعي و سياسي حضرت امام(ره) را امري مبارك و طليعه بيداري و احياي مجدد حوزههاي علميه خواند و تأكيد كرد: توجه ويژه به نقاط مغفول شخصيت و آراي امام خميني(ره) و استخراج بيش از 100 ابتكار خاص امام(ره) نشانه بازگشت به اصالت انقلاب و زدودن پيرايههاست.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به وظيفه خطير حوزههاي علميه و علما و روحانيون در برهه حساس كنوني اشاره و تصريح كرد: اگر بدنه حوزه به طرف امهات انقلاب و اسلام و اهداف اصلي كه اسلام خالص و ناب است، حركت كند كامياب و توطئه بدخواهان دين، انقلاب و مردم خنثي خواهد شد.
آيتالله هاشمي رفسنجاني يكي از مخاطرات مهم مقطع حساس كنوني را تفرقه ميان آحاد مردم و ميان مردم و مسئولان و گروههاي سياسي خواند و گفت: تأكيد هميشگي دلسوزان و وفاداران به انقلاب و نظام و نيز رهبري معظم انقلاب بر پرهيز از تفرقهافكني و ايجاد همدلي در كشور است كه همه بايد اين مهم را مورد توجه ويژه قرار دهند.
وي ادامه داد: متأسفانه گروه يا جناحي افراطي در كشور حيات سياسي خود را در ايجاد و دامن زدن به اختلافات و تفرقه در جامعه ميدانند و تأكيدات مكرر رهبري انقلاب را درباره پرهيز از تفرقه نادیده می گیرند.
عضو مجلس خبرگان رهبري تأكيد كرد: بايد همه دوستداران نظام حول محور قانون اساسي، راه گفتگو و تعامل در پيش گيرند و با حسننيت و مدارا و همدلي كشتي انقلاب را به ساحل امن تعالي و توسعه برسانند.
لازم به ذکر است در ابتداي اين ديدار حجتالاسلام والمسلمين قادري و نيز برخي از علما و فضلاي حاضر در جلسه ديدگاههاي خود را پيرامون وضعيت حوزههاي علميه، مسائل سياسي، اخلاقي و اعتقادي جامعه بيان كردند كه برخي محورهاي آن به قرار زير است:
- لزوم بهرهگيري از تجربيات بزرگان نظام براي غلبه به مشكلات
- پيگيري در نحوه استفاده از درآمدهاي نفتي در چند سال اخير و رفع مشكلات اقتصادي
- توجه ويژه به وضعيت معيشتي طلاب حوزههاي علميه
- لزوم ارائه تفسير و چهره رئوف و به دور از خشونت از اسلام و تعاليم ديني
- نياز جامعه براي بازگشت به اعتدال و ميانهروي
- جامعه زنده، جامعهاي است كه نقدهاي دلسوزانه در آن مورد توجه قرار گيرد.
- نياز جامعه به حركت در جهت گفتگوي ملي و حمايت استوانههاي نظام از اين حركت
- لزوم خنثيسازي تلاشهاي مغرضين براي ايجاد تفرقه ميان بزرگان نظام و رهبري
- نگراني از تحريف آشكار تاريخ انقلاب اسلامي و نيروهاي مؤثر آن
- لزوم دور كردن خطرات مهلك از ايران اسلامي بر پايه وحدت و همدلي
انتهاي پيام/