مهمترین دستاورد اقتصادی افتتاح و بهره برداری رسمی از مرحله دوم فاز سوم پالایشگاه نفت آبادان افزایش 2 میلیون لیتری تولید بنزین با استاندارد یورو چهار اتحادیه اروپا است ضمن انکه با راه اندازی این پروژه پالایشگاهی، کشور در تولید انواع سوخت هواپیما و بالگرد هم به خودکفائی رسید.

به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران،با حضور رئیس جمهوریطرح توسعه فاز سوم پالایشگاه آبادان به‌عنوان قدیمی ترین پالایشگاه نفت منطقه خاورمیانه به‌طور رسمی افتتاح شد که با بهره‌برداری از این طرح ظرفیت تولید بنزین یورو چهار کشور روزانه 2 میلیون لیتر افزایش یافت.

 امروز 12 بهمن ماه با حضور دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری دقایقی قبل طرح توسعه فاز سوم پالایشگاه آبادان به‌عنوان قدیمی ترین پالایشگاه نفت منطقه خاورمیانه به‌طور رسمی افتتاح شد.

مهمترین دستاورد اقتصادی افتتاح و بهره برداری رسمی از مرحله دوم فاز سوم پالایشگاه نفت آبادان افزایش 2 میلیون لیتری تولید بنزین با استاندارد یورو چهار اتحادیه اروپا است ضمن انکه با راه اندازی این پروژه پالایشگاهی، کشور در تولید انواع سوخت هواپیما و بالگرد هم به خودکفائی رسید.
 
خرداد ماه سال 1390 واحد FCCU پالایشگاه آبادان افتتاح رسمی شد که با راه اندازی این طرح حدود 4 میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو چهار اتحادیه اروپا به ظرفیت تولید کشور افزوده شد که با بهره برداری نهائی از فاز سوم توسعه و نوسازی پالایشگاه آبادان حدود 2 میلیون لیتر دیگر به ظرفیت تولید بنزین یورو کشور افزوده خواهد شد.
 
از سوی دیگر با راه‌اندازی رسمی برخی از واحدهای فرآیندی همچون ایزومریزاسیون، آلکیلاسیون، بازیافت اسیدسولفوریک، کت کراکر و شیرین سازی بنزین در مجموع کل ظرفیت 14.1 میلیون لیتری تولید بنزین قدیمی ترین پالایشگاه نفت خاورمیانه با استاندارد یورو 4 و 5 اتحادیه اروپا تولید و به بازار عرضه می‌شود.
 
خودکفائی در تولید بنزین هواپیما و بالگرد
 
هزینه سرمایه گذاری در طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی کل این پروژه و نیروگاه آن را نزدیک به یک میلیارد دلار است و در مجموع با بهره‌برداری از این پروژه در بهمن ماه سالجاری کل ظرفیت 14.1 میلیون لیتری تولید بنزین پالایشگاه آبادان با استاندارد یورو 4 تولید خواهد شد.
 
افزایش عدد اکتان بنزین تولیدی به 95، کاهش تولید نفت کوره به 2.7 میلیون لیتر در روز، افزایش تولید گوگرد، گازمایع و افزایش تولید برخی از محصولات با ارزش افزوده همچون انواع گریدهای سوخت هواپیما، بالگرد و هواپیماهای آموزشی و کوچک از دیگر دستاوردهای این پروژه است.
 
با بهره برداری رسمی از مرحله دوم فاز سوم طرح توسعه و نوسازی پالایشگاه نفت آبادان، پس از حضور ایران در جمع کشورهای صادرکننده سوخت جت و هواپیماهای مسافربری، امکان خودکفایی در تامین بنزین هلی‌کوپتر و انواع هواپیماهای آموزشی و کشاورزی هم فراهم می‌شود.
 
در شرایط فعلی ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان بنزین انواع هواپیماهای مسافربری، باربری و سوخت جت است که با بهره برداری از فاز سوم طرح توسعه پالایشگاه نفت آبادان امکان تولید بنزین انواع هلی کوپتر و برخی از هواپیماهای کوچک آموزشی و کشاورزی فراهم شده به طوری‌که تولید بنزین "هلی‌کوپتر" جز محصولات فرعی این پروژه نفتی است.
 
برآوردها نشان می‌دهد در مجموع با راه اندازی واحد آلکیلاسیون مرحله دوم فاز سوم توسعه پالایشگاه آبادان، ظرفیتی برای تولید روزانه 2 میلیون لیتر سوخت هلی کوپتر فراهم شود.
 
رونمائی از طرح‌های جدید افزایش تولید بنزین و گازوئیل
 
آمارهای رسمی از وضعیت تولید و مصرف بنزین گویای آن است که متوسط مصرف این فرآورده نفتی از ابتدای سالجاری تاکنون روزانه حدود 64 میلیون لیتر بوده که با وجود تولید سالانه بین یک تا 1.2 میلیون خودرو جدید و عرضه به بازار، نسبت به مدت مشابه سال گذشته از رشد حدود پنج درصدی برخوردار بوده است.
 
بنزین همواره از پرطرفدارترین و در عین حال استراتژیک‌ترین فرآورده‌های نفتی در سبد سوخت خودروها در ایران و جهان بوده است؛ به طوری‌که برای تامین حجم مورد نیاز این کالای استراتژیک در طول برنامه چهارم توسعه، سالانه چندین میلیارد دلار از درآمدهای نفتی صرف واردات بنزین شده است.
 
از اواسط دهه 80 طرح‌های توسعه، بهینه‌سازی و بهبود فرآینده کیفیت در پالایشگاه‌های نفت امام خمینی شازند، اصفهان، آبادان، لاوان و شهید تندگویان تهران به منظور افزایش تولید در مجموع بیش از 26 میلیون لیتر بنزین، 18 میلیون لیتر گازوئیل، 7 میلیون لیتر نفت  سفید و حدود 5.5 میلیون لیتر گاز مایع در روز تعریف شد. همچنین مقرر شد در قالب طرح‌های بنزین سازی پالایشگاه‌های نفتی آبادان، تندگویان تهران، تبریز، اصفهان و بندرعباس در مجموع روزانه حدود 13 میلیون لیتر بنزین به ظرفیت موجود افزوده شود.
 
از سوی دیگر کاهش تولید روزانه حدود 11.5 میلیون لیتر محصول کم ارزش نفت کوره و تبدیل آن به محصولات جدید نفتی با ارزش افزوده بالاتر همچون بنزین، گازوئیل، سوخت هواپیما و پروپیلن رقم خورد که از دستاوردهای مهم طرح های مهر ماندگار در صنعت پالایش نفت کشور است.
 
اگر چه در این بین اجرای طرح‌های ساخت مجتمع کت‌کراکر پالایشگاه آبادان، طرح‌های افزایش ظرفیت و بهینه‌سازی پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند اراک، بنزین‌سازی پالایشگاه اصفهان، بنزین‌سازی پالایشگاه بندرعباس، بنزین‌سازی پالایشگاه تبریز، بنزین‌سازی پالایشگاه تندگویان تهران، طرح توسعه و بهینه‌سازی پالایشگاه لاوان و طرح ساخت پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس با ظرفیت تولید روزانه 35.6 میلیون لیتر بنزین و 13.8 میلیون لیتر گازوئیل در قالب طرح‌های مهرماندگار و احتساب تولید کنونی بنزین و گازوئیل، ظرفیت تولید این دو فرآورده استراتژیک به روزانه حدود 200 میلیون لیتر افزایش یابد.
منبع:مهر
برچسب ها: توسعه ، بنزین ، افتتاح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.