مصرف بيش از حد قند و وقوع ديابت مي‌تواند باعث افزايش بروز سرطان در افراد شود.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از  وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، محققان آكسفورد با انجام مطالعات خود توانستند يك مكانيسم كليدي را كشف كنند كه نشان مي‌دهد ديابت و چاقي با افزايش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است.

براساس اين گزارش:محققان با مطالعه چگونگي پاسخ سلول‌هاي روده به قندها و سيگنال‌دهي آنها به ترشح انسولين در لوزالمعده و نيز بررسي انتشار هورمون GIP‌ كه باعث افزايش ترشح انسولين مي‌شود دريافتند توانايي سلول‌هاي روده به ترشح GIP‌ توسط يك پروتئين به نام b-Catenin صورت مي‌گيرد كه افزايش فعاليت اين پروتئين به عنوان يك عامل اصلي در توسعه بسياري از سرطان‌ها شناخته شده است.

نتايج حاصل از اين مطالعه افزود فعاليت  b-Catenin  به شدت وابسته به سطوح قند است كه در اين ميان سطوح بالاي قند موجب تجمع b-Catenin  مي‌شود.

به گفته محققان تغيير در رژيم غذايي يكي از ساده‌ترين استراتژي‌هاي پيشگيري است كه به طور بالقوه مي‌تواند باعث كاهش ابتلا به اين بيماري‌ها شود.

گفتني است: جمعيت ديابتي در مقايسه با بقيه تا دو برابر بيشتر ممكن است كه از سرطان پانكراس رنج ببرند و يا به سرطان كولون مبتلا شوند./ع2

برچسب ها: قند ، سرطان ، پروتئین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار