به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، کیومرث کریمیان اظهار داشت: در حال حاضر یکهزار و 400 کلنی زنبور عسل مهاجر و 3 هزار و 900 کلنی زنبور عسل بومی در این شهرستان وجود دارد.
وی با اشاره به میزان تولیدات عسل در این شهرستان افزود: در سال جاری افزون بر 30 تن عسل از این کلنیها برداشت و روانه بازار مصرف شده است.
کریمیان پرورش زنبور عسل را یکی از پرسودترین مشاغل در رشتههای کشاورزی برشمرد و گفت: سرمایه اولیه مورد نیاز این کار کم است به طوری که هر فرد عادی میتواند دو یا سه کندو داشته باشد و از طرف دیگر زمان نیاز به مراقبت کمی دارد و هر فردی با داشتن مکان مناسب میتواند در کنار شغل اصلی خود به پرورش زنبور بپردازد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردل ادامه داد: همچنین سود بالقوهای نیز از طریق افزایش چشمگیر در میزان محصولات کشاورزی حاصل میشود.
*عسل خاصیت ضد میکروب و ضد اکسیدان قوی دارد
کریمیان با اشاره به مزایای عسل اظهار داشت: عسل مملو از ترکیبات مختلفی است که فعالیت بیولوژیک قوی دارند و حتی ممکن است خواص میکروبکشی نیز داشته باشد.
وی افزود: علاوه بر اینکه عسل به عنوان شیرین کننده مغذی و طبیعی به شمار میرود، تحقیقات حاکی از این امر است که ترکیبات منحصر به فرد عسل، از آن یک ضد میکروب و ضد اکسیدان قوی درست میکند.
کریمیان با بیان اینکه خواص عسل مانند اکثر مواد غذایی به کیفیت آن بستگی دارد، تصریح کرد: خاصیت درمانی گردههایی که به پاهای زنبور عسل میچسبند، در گیاهان مختلف متفاوت است، همچنین در فرآیند درست شدن عسل بسیاری از مواد مغذی در داخل کندو باقی میماند.
این مسئول با بیان اینکه عسل کارایی ورزشی را افزایش داده و موجب بهبود جراحات میشود، گفت: اصولاً از عسل به عنوان مادهای انرژیزا استفاده میکنند، در تحقیقات اخیر ثابت شده است که از عسل همچنین میتوان به عنوان یک ماده ارگوژنیک نیز استفاده کرد، همچنین این ماده در بهبود زخمها و سایر جراحات نیز نقش مهمی را ایفا میکند.