به گزارش
باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد خبری سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، در این نشست مشترک حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، لاله افتخاری، علی مطهری، بیژن نوباوه، سید مرتضی حسینی، جمشید جعفرپور و نصراله پژمان فر از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در جریان برگزاری مهم ترین رویداد فرهنگی و سینمایی کشور قرار گرفتند.
در ابتدای این نشست محمد رضا عباسیان دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر به شرح توضیحاتی پیرامون روند جشنواره پرداخت و گفت: سال گذشته جشنواره توسط موسسه رسانه های تصویری برگزار شد که در مردادماه این مسئولیت توسط آقای شمقدری به عهده من سپرده شد.
عباسیان که خود سالها در عرصه مستندسازی و بین الملل به فعالیت پرداخته است، افزود: با توجه به پرپایی جشنواره های بین المللی، امسال آیین نامه جشنواره را پیش رو گذاشتیم تا ببینیم چگونه می توانیم جشنواره مان را در حد استاندارد های بین اللمللی ارتقا بخشیم.
وی تصریح کرد: امسال در مورد جوایز و همچنین بخش های مختلف جشنواره علامت سوال گذاشتیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که سیمرغ های جشنواره را کاهش دهیم. همچنین تعداد فیلم های جشنواره را کاهش دهیم، چرا که هر چه تعداد فیلم ها و جوایز جشنواره کم تر باشد، ارزش فیلم ها بیشتر شده و جشنواره به صورت تخصصی تر برگزار می شود.
وی اظهار داشت: در مجموع امسال حدود 16 فیلم از جشنواره فیلم فجر حذف شد و از 60 جایزه در سال گذشته به 46 جایزه رسیدیم.
عباسیان ادامه داد: اگر این سیاست به همین صورت ادامه پیدا کند، عدد سیمرغ های جشنواره به 22 خواهد رسید.
وی در ادامه گفت: جشنواره بین المللی فیلم فجر جشنواره ای تخصصی و مهم ترین ویترین سینمای ایران است که همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در تهران و به میزبانی 10 استان دیگر برگزار می شود. ما امسال شعاری برای جشنواره در نظر نگرفتیم اما چون جشنواره همزمان با پیروزی انقلاب برپا می شود، اعلام کردیم فیلم هایی که نام انقلاب اسلامی و شأن آن را حفظ نکنند، در جشنواره فیلم فجر جایی نخواهند داشت.
دبیر جشنواره فجر همچنین به محتوای فیلم های شرکت کننده در جشنواره اشاره کرد و گفت: فیلم های امسال جشنواره فجر صرفا در یک آپارتمان و شمال شهر ساخته نشده اند، بلکه شاهد تنوع جغرافیایی در ساخت فیلم ها در شهرستان هایی چون یزد، کرمان، تبریز، بوشهر و خوزستان هستیم و چند فیلم هم با لوکیشن ترکیه، آلمان، روسیه و ایران و همچنین افغانستان در جشنواره حضور دارند.
در ادامه این نشست جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: آقای عباسیان به عنوان مستندسازی که سال ها در این عرصه و در کشورهای مختلف فیلم ساخته، شناخته شده است. من از سال 70 ایشان را می شناسم و با نحوه کار کردن شان آشنایی دارم.
وی اظهار داشت: در این دوره از جشنواره بین المللی فیلم فجر به استاندارد های بین اللمللی بسیار نزدیک شده ایم که استقبال از هنرمندان یک فیلم قبل از اکران فیلمشان و همچنین عبور از فرش قرمز در مراسم افتتاحییه و اختتامیه نمونه هایی از آن هستتد.
وی همچنین در خصوص مکان برپایی جشنواره فیلم فجر، بیان داشت: سینما و جشنواره یک موهبت بزرگ برای کشورمان است که همزمان با برپایی اش در دهه فجر شور و حالی عجیب به کشورمان می دهد اما دو سال پیش عنوان کردیم که مکان برپایی جشنواره قطعی شود اما هنوز نتوانسته ایم به نتیجه قطعی در این خصوص برسیم و تا لحظه آخر نمی دانیم جشنواره در کجا برگزار می شود
در بخشی از این نشست هم حجت الاسلام مرتضی آقا تهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: اخلاق در تمامی دنیا وجود دارد اما اخلاق اسلامی کجاست؟ فیلم در تمامی دنیا ساخته می شود اما فیلم اسلامی کجاست؟ من خود به شخصه حدود 15 طلبه را به برج میلاد فرستادم و آنها را موظف کردم به تماشای فیلم ها بنشینند و به من گزارش روزانه بدهند.
وی خطاب به عباسیان گفت: به شما نیز پیشنهاد می کنم این کار را انجام دهید تا ببینیم خروجی کار چگونه خواهد بود. خودمان نقد کننده خودمان باشیم، این موضوع چیز بدی نیست.
وی ادامه داد: سینمای کشور ما مهمترین ویترین فرهنگی مان است که باید تلاش کنیم به لحاظ کیفی در آثار رشد داشته باشیم./ص
براي ديدن اخبار و عكسهاي جشنواره
اينجا را كليك كنيد