به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان ،چغندر حاوي مقدار زيادي عنصر پتاسيم ، فسفر ، کلسيم ، گوگرد ، يد ، آهن و مس است و همچنين عناصر بسيار کميابي مثل روبيديوم (RUBIDIUM) و کاسيوم (CAESIUM) در آن وجود دارد. کربوهيدرات ، کمي پروتئين و ويتامين هايي چون B1 و B2 ، نياسين، B6 ، B12 و C در آن موجود است.
شيره ي چغندر سيستم گردش خون را بهبود مي بخشد و به عملکرد سيستم ايمني کمک مي کندو شیرۀ چغندر یکی از بهترین شیره های سبزی است که به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک می کند، خون را تصفیه کرده و جریان خون را بهبود می بخشد. از این رو مصرف چغندر به خانمها بسیار توصیه می شود.
- چغندر قرمز یا لبو به دلیل داشتن فیبر فراوان که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسید فولیک، بهتر است در سبد غذایی بیماران قلبی و زنان باردار قرار بگیرد.
- لبو دارای مقادیر فراوان آهن در کنار ویتامین cو اسید فولیک است که از بروز کم خونی در افراد بویژه دختران جوان ممانعت می کندو همچنین ويتامين هاي A ، B و C دارد از اين رو اشتها آور است و بهتر است هميشه به سالاد افراد کم وزن اضافه شود.
- املاحی که در شیرۀ چغندر وجود دارد، یک پاک کنندۀ بسیار عالی برای کبد، کلیه و کیسۀ صفراست.
- چغندر ملین، نرم کنندۀ و ادرارآور است و در رفع یبوست نقش عمده ای را ایفا می کند. همچنین اهمیت به سزایی در دستگاه گوارش دارد. توليد گلبول هاي قرمز خون می کند. (براي زناني که از کم خوني رنج مي برند مفيد است)
چغندر به دليل دار بودن مقدار زيادي آنتي اکسيدان براي درد مفاصل و نقرس مفيد است.
از جمله خواص ديگر شيره ي چغندر :
کمک به حفظ سلامت سلول ها
کمک به حفظ سلامت کل بدن با کمک آنتي اکسيدان هاي موجود در آن
کمک به جذب بهتر بسياري از مواد مغذي
کمک به حفظ سلامت کبد (پاک کننده ي عالي صفرا است)/ب