لبنیات بهترین منبع کلسیم هستند و در موارد دیگر هم وجود دارد مثل غضروف و یا تیغ ماهی‌هایی که قابل خوردن هستند ، کمی هم در تخم مرغ وجود دارد اما به طور عمده در پنیر، شیر، ماست، کشک و قره قوروت و بستنی وجود دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران اراک کلسیم یک نوع ماده معدنی است که وجودش به مقدار کمبرای بدنلازماست. وجود این ماده در ساختمان هورمون‌ها و هم در ساختمان استخوان ها بسیار ضروری و مهم است.

هرچه مواد لبنی غلیظ‌تر شوند محتوای کلسیم‌ آنهابیشتر می‌شود به طور مثال میزان کلسیم در یک لیوان شیر با یک لیوان ماست یکی است اما در ماست چکیده میزان کلسیم بیشتر است.

میزان کلسیم موردنیاز برای بدن روزانه 2 تا 3 واحد است و این میزان به افراد سالم توصیه می‌شود اما اگرزنان باردار یا شیرده مدنظر باشند میزان کلسیم مورد نیاز 4 واحد می‌شود .در مورد نوجوانان نیز کلسیم موردنیاز 4واحد می باشد.

منظوراز یک واحد را به اندازه یک لیوان محتوی شیر یا ماست یا بستنی دانست.در مورد واحد پنیر و واحد کشک غلیظ نیز، اندازه یک قوطی کبریت و4/1 لیوان را کافی دانست.

کلسیم برای جذبش نیاز به ویتامین D دارد گفت: مهمترین منبع ویتامین D هم آفتاب است که باید روزانه 20 دقیقه صورت و دست‌ها در معرض مستقیم نورخورشیدباشند.

کمبود ویتامین D به وسیله مکمل‌ها جبران می شود مکمل‌های خوراکی یا تزریقی که توسط پزشک تجویز می شود.

پوکی استخوان در بزرگسالان ،نرمی استخوان در بچه‌ها ،دردهای خفیف استخوانی، دردهای ستون فقرات و شکستگی‌های مکرر می‌توانند در اثر کمبود کلسیم به وجود آیند.

بهترین راه تشخیص کمبود کلسیم گرفتن عکس رادیولوژی از مچ دست است که سن استخوانی را با سن تقویمی مقایسه می‌کند و می‌تواند فقر کلسیم را نشان دهد.

میزان دریافت کلسیم باید به طور متناوب و منظم صورت پذیرد و نباید این تصور را داشت که سن خاصی برای ذخیره کلسیم وجوددارد.

داشتن فعالیت بدنی مناسب و ورزش و بازی زیر آفتاب ،همراه با تغذیه مناسب که شامل 3 واحد لبنیات است می‌تواند به استحکام استخوان درافراد کمک کند./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.