ایاز برنو در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: ساخت و توسعه واحدهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی مزایای متعددی از جمله اشتغال زایی، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، دسترسی به این محصولات در غیر فصل تولید، ارزش افزوده در محصول و ارز آوری را به دنبال دارد.
وی با اشاره ای به تاثیر قابل اهمیت این صنعت در کاهش ضایعات تصریح کرد: استفاده از تکنولوژی های جدید در صنعت غذایی نه تنها موجب حفظ بخش اعظم ضایعات می شود بلکه آنها را به مواد مفید و قابل مصرف برای صادرات تبدیل کند.
برنو مشکلات عمده در صنایع غذایی ادامه داد: عدم تنوع در تولید، افزایش قیمت تمام شده صنایع غذایی به دلیل افزایش قیمت محصولات کشاورزی، فرسودگی دستگاهها، پایین آمدن کیفیت و فعالیت های زیرزمینی را از عمده مشکلات صنایع غذایی و عامل بازدارنده صادرات تولیدات این صنایع دانست.
مدیر صنایع کشاورزی و روستایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ضمن اشاره ای به دیگر مشکلات صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی یادآور شد: عواملی نظیر نقدینگی، ارتباط با صنایع همراه و سرمایه گذاری، مشکلاتی را برای این بخش بوجود آورده است.
برنو تاکید کرد: اگر می خواهیم ارتباط مستقیمی بین صنایع کشاورزی تبدیلی و تکمیلی ایجاد کنیم باید نسبت به افزایش سرمایه گذاری در بخش صنایع کشاورزی اقدام و راهکارهایی برای تشویق و جذب سازی و رفع موانع قانونی، تسهیلات ویژه ای برای صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی مهیّا کنیم./ب