به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،دکتر سیدعلی اکبر صادق شبیری، گفت: پنج مرحله هضم داریم، مرحله اول هضم در دهان است. بیشتر افراد این مرحله را به درستی انجام نمیدهند و غذا بدون اینکه خوب جویده شود وارد معده میشود.
وی با بیان اینکه 99 درصد بیماران مبتلا به ناراحتیهای گوارشی به خصوص کولیتها در اثر جویدن نادرست غذا به ناراحتیهای گوارشی مبتلا میشوند، افزود: بیشتر افراد لقمه اول یا دوم را با حواس جمع میخورند ولی لقمههای بعدی را حین صحبت میخورند. این امر باعث می شود نه تنها غذا درست جویده نشود بلکه مقدار زیادی هوا هنگام صحبت وارد معده شده و منجر به نفخ و دل درد شود.
شبیری تصریح کرد: وقتی غذا خوب جویده نشود با قطعات بزرگ وارد معده میشود، معده نیز قادر به هضم آن نبوده و بدون هضم وارد روده شده و منجر به نفخ میشود.
بیشتر تنشها روی دستگاه گوارش اثر دارد
این متخصص داخلی اظهار کرد: تا گرسنه نشدید غذا نخورید، گرسنگی احساسی است که معده به مغز القا میکند بنابراین اگر گرسنه نباشید معده آمادگی دریافت غذا را نخواهد داشت. وقتی گرسنگی برطرف شد غذا به اندازه کافی به معده رسیده و دیگر توان ادامه دریافت و هضم غذا را ندارد.
وی ادامه داد: در کشور ما شایع است که چندین نوع غذا بر سر سفره گذاشته شود که این یک نوع تغذیه نامناسب است به دلیل اینکه معده تکلیف خود را در برابر غذاهای متنوع نمیداند. به عنوان مثال وقتی یک غذای نرمی را مصرف میکنند به دنبال آن ته دیگ سفت و پر روغن را به معده تحمیل میکنند.
وی با بیان اینکه بیشتر تنشها روی دستگاه گوارش اثر دارد، خاطرنشان کرد: فشارهای عصبی و استرس و بحث و جدلهایی که در طول روز داریم نیز منجر به بروز ناراحتیهای گوارشی میشود.
منبع:خبرگزاری ایسنا