شعر محاوره به دليل پايين بودن ظرفيت هاي اجرايي و اشكال در تطبيق آن با موسيقي، ترانه محسوب نمي‌شود.

اهورا ايمان ترانه سرا در گفتگو با خبرنگار حوزه ادب باشگاه خبرنگاران گفت: شعر محاوره نتيجه تلاش شاعران است كه مي‌خواهند وارد حيطه ترانه شوند و چون مسلط به قوانين شعري هستند، تصور مي‌كنند مي‌توانند ترانه سراي حرفه اي شوند اما دنياي ترانه و شعر تا حد زيادي جدا است.
وي ادامه داد: ما در انجمن ترانه شاهد كوشش هاي شاعران در زمينه محاوره هستيم كه به عنوان شعر جلوه مي‌دهند، حتي آهنگسازي هم بر روي آن صورت مي‌گيرد و به گوش مخاطب هم مي‌رسد، اما به هيچ عنوان ترانه نيستند.
اين ترانه سراي كشورمان درخصوص تفاوت شعر محاوره و ترانه گفت: مهم ترين تفاوت بين شعر محاوره و ترانه ظرفيت هاي اجرايي آن ها است، كه قطعا ظرفيت اجرايي شعر محاوره پايين است و تطبيق آن با موسيقي صورت نمي‌گيرد و ارتباطي با مولفه هاي ترانه سرايي ندارد.
وي افزود: امروزه متاسفانه شعرهاي محاوره جدي و فاخر وجود ندارد، ما در دهه هاي 40 و 50 شاهد شعرهاي محاوره اي بوديم كه خود پيش زمينه تبلور نوعي ترانه و ترانه نوين بوده است.
اين ترانه سرا گفت: در حال حاضر تجربه هاي شاعران براي دست اندازي به ادبيات محاوره معمولا بي بهره است و از عناصر ادبيات فلكور و بومي عموما به صورت تجربه هايي كه خود دارند، استفاده مي‌شود و اين باعث مي‌شود، شعر محاوره به شكل جدي و فاخر متولد نشود./ي2

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.