به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، يك پزشك فوق تخصص انكلوژي با بیان اين مطلب گفت:، هم اكنون سرطان جزو دلايل اصلي مرگ و مير زنان 40 تا 79 ساله و مردان 60 تا 76 ساله است و اگر چه احتمال بروز سرطان در سنين مختلف وجود دارد، اما احتمال ابتلا به آن با افزايش سن افراد افزايش مي يابد.
هادی محمد دوست با اشاره به عوامل خطر ساز تغذيه اي موثر بر بروز سرطان افزود : مصرف غذاهاي خيلي چرب يا شور، نمك سود شده و دودي و هم چنين مصرف كم ميوه و سبزي و غلات از عوامل موثر در بروز سرطان به شمار مي رود..
وي رسيدن به وزن مطلوب، ورزش، استعمال نكردن دخانيات، مصرف غذاهاي سالم و خانگي و افزايش مصرف سبزيجات به خصوص سير و پياز، پرهيز از عوامل تراتوژن زا و برخي مواد شيميايي صنعتي نظير آزبست و اشعه هاي يونيزان مانند تشعشعات راديولوژي را براي پيشگيري از سرطان توصیه کرد و افزود: از علايم مبهم سرطان كه پس از پيشرفت اين بيماري در بدن ممكن است جلب توجه كند، زرد شدن پوست و تغيير رنگ مدفوع، سرفه هاي مداوم، بروز مشكل در بلع، وجود خون در مدفوع، درد شكم و افسردگي به طور هم زمان و خستگي است.
محمد دوست شیوه زندگی سالم و زود مراجعه کردن به پزشک را از راههای مهم پیشگیری از سرطان های مختلف عنوان کرد./س