به گزارش
خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، در دومین روز اردوی آموزشی تشکیلاتی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل که با حضور 500تن از فعالان دانشجویی در مشهد مقدس در حال برگزاري است، سیدمحمد سیدافقهی با حضور در این اردو به تبیین مفهوم اقتصاد مقاومتی پرداخت.
در اين خبر ميخوانيد:
* پیرو دعوت امام از مردم که قیام کنید، الحمدالله قیام کردند. بعد این گوله انقلاب و بیداری اسلامی از تونس شروع شد به لیبی، مصر، اردن، سوریه، بحرین و یمن حرکت کرد.
* آیا اینکه بیداری اسلامی به بار نشسته است واقعیت دارد؟
* رهبر انقلاب در جریان بیداری اسلامی چه اقداماتی انجام دادهاند؟
* تازه کشورها بیدار شدهاند. اگر یک اتفاقی در مصر افتاد، یک شخصیت سیاسی در تونس ترور کردند به معنی این نیست که بیداری از بین رفت. این مسائل در کشور ما هم بود. یک شب رئیس جمهور و نخست وزیرش را شهید کردند و یک شب هفتاد و دو تن یعنی شهید بهشتی و یارانش را. یک شب خوابیدیم و بیدار شدیم و به ما گفتند که دیگر امام خمینی (ره) نیست. انقلاب ها این ها را دارد.
* چرا تا این حد سوریه برای ما اهمیت دارد؟
* دیگر کشورها در بیداری اسلامی چه جایگاهی دارند؟
* عوامل بیداری اسلامی در کشورها چه چیزی بوده است؟
* اگر آلخلیفه سرنگون بشود، جمهوری اسلامی بحرین اعلام میشود.
قسمت اول - مشروح سخنرانی سید محمد سیدافقهی را در ذیل میخوانید:
بحث بنده پیرامون بیداری اسلامی است. کلیپی پخش خواهد شد برای اینکه بستری برای ورود به بحث امروز باشد.
** ما میخواهیم همین مفاهیم انقلابی، شعارها و ارزشهای دفینه شده اسلام، فضیلتهای اسلام و ابعاد مختلف و سازنده و حیات بخش اسلامی را احیا کنیمیک نکته قبل از کلیپ عرض میکنم: دکتر یزدی یکی از رهبران نهضت آزادی است که جزو جبهه مخالف بوده و گاهی زندان میافتد، گاهی آزاد میشده و یک سری حرفهایی میزده که نظام با او برخورد میکرده است؛ او اوایل انقلاب که وزارتخارجه انقلاب را عهدهدار بود، خدمت امام(ره) رفت و عرضه داشت که الان با بعضی کشورهای همسایه تاحدودی ارتباط برقرار میکنیم و مذاکره می کنیم، میخواهیم به آنها نزدیک شویم و برای اینکه انقلاب خود را به آنها عرضه کنیم آن ها میترسند، میپرسیم چرا احتیاط می کنید و به ما نزدیک نمی شوید؟ می گویند شما می خواهید انقلاب خود را به ما صادر کنید.
کشور ما یک کشور امن و آسوده و راحت است و مشکلی نداریم که بخواهیم انقلاب کنیم. چرا میخواهید انقلاب خودتان را به ما صادر کنید. کویت، امارات، بحرین که می رویم همین حرف را میزنند. ما چکار کنیم؟ حضرت امام فرمودند: آقای یزدی اولا انقلاب صادر شد و بعد هم فرموند: ما وقتی میگوییم انقلابمان را صادر میکنیم منظورمان توپ و تانک که نیست. همین مفاهیم انقلابی، شعارها و ارزشهای دفینه شده اسلام، فضیلتهای اسلام و ابعاد مختلف و سازنده و حیات بخش اسلامی را میخواهیم احیا کنیم، این حرف بدی است؟ مگر کسی از این حرفها بدش میآید؟ ما میگوییم مرگ بر دیکتاتوری مگر مرگ بر دیکتاتوری چیز بدی است؟ ما عدالت میخواهیم. مگر این چیز بدی است؟
** پیرو دعوت امام از مردم، که قیام کنید، الحمدالله قیام کردند. بعد این گوله انقلاب و بیداری اسلامی از تونس شروع شد به لیبی، مصر، اردن، سوریه، بحرین و یمن حرکت کردممکن است بپرسند این مدرک و حرفها کجاست که امام گفتند انقلاب ما صادر شد؟ فیلمش الان موجود است. تازه انقلاب ما پیروز شده بود حضرت امام(ره) خطاب به انور سادات که آن موقع حسنی مبارک روی کار نبود، فرمود: "اگر ملت مصر هم مانند ایران قیام کنند قطعا پیروز خواهند شد." انقلاب دیگر صادر شد. منتهی بازخورد این پیام سی و سه سال بعد به ما برگشت. چون وضع مصر اصلا در یک صندوقچه آهنین بود، از یک طرف آمریکا از یک طرف رژیم صهونیستی و از طرف دیگر عربستان با تطمیع پولهایش و از طرفی در داخل، رژیم پلیسی سخت نظامی حاکم بر گُرده مردم، وجود داشتند. آرام آرام پیرو دعوت امام(ره) از مردم که قیام کنید، الحمدالله قیام کردند. بعد به تدریج این گوله انقلاب و بیداری اسلامی از تونس شروع شد به لیبی، به مصر، اردن، سوریه، به بحرین و به یمن حرکت کرد.
اما چون بحث در مورد سوریه است، برای آن یک فایل توضیحی جدا باز میکنیم؛ در هر دانشگاهی، سازمانی دولتی، اتاق فکری هم که میرویم میپرسند این سوریه چیست؟ چرا مقام معظم رهبری از تمام این انقلابها و قیامها و بیداریهای مردم از تونس گرفته تا بحرین و شمال آفریقا تا خاورمیانه و بحرین، دفاع میکنند، به سوریه که میرسند میگویند توطئه آمریکا و اسرائیل است؟ مگر الان بشار اسد مردم سوریه را نمیکشد؟ مگر الان در سوریه حمام خون جاری نیست؟ چرا ما باید از سوریه دفاع کنیم؟ سوال خیلی کلیدی است. لذا ما نیاز داریم قدری کاوش بورزیم و روزنامه ای و ژورنالیستی نمی توان با قضیه سوریه برخورد کرد.
* در ادامه کلیپی پخش شد که مروری بر تصاویری از انقلابهای اخیر خاورمیانه و سخنان امام و رهبری در موضوع بیداری اسلامی بود.* از کجا بفهمیم که بیداری اسلامی به بار نشسته است؟ یکی از مسایلی که مطرح است این است که آیا این اتفاق بیداری هست یا نه؟ ما باید به این سوال پاسخ بدهیم. اگر این بیداری است و توهم توطئه نیست، چه کسی میگوید صفتش اسلامی است. مردم شاید برای معیشتشان، برای فقر، بیکاری و حتی عدالت قیام کردند. از کجا بفهمیم این بیداری اسلامی است؟ درست است که اکنون مقام معظم رهبری این را فرمودند؛ اما ما باید آن را تحلیل کنیم، کورکورانه که نمیتوانیم پیروی کنیم. ایشان میفرمایند باید بصیرت داشته باشید. میخواهیم نقد کنیم ببینیم بیداری هست یا نیست. علایم بالینی وجود دارد؟ این را باید تحلیل کرد؛ چون باید دفاع کنیم. یا چرا باید همسو بشویم یا کنار بکشیم و تماشا کنیم. یا باید اجتناب کنیم و بگوییم که اصلا نه بیداری است و نه اسلامی، بلکه بهار عربی است و ما نمیگوییم بهار عربی، کشورهای عربی میگویند بهار عربی است.
یک سوال این است که این بیداری است و اسلامی است، علیه کیست؟ یعنی وقتی مردم حسنی مبارک را به زمین زدند، بنعلی تونس را به زمین زدند، علی عبدالله قذافی را به زمین زدند، دیگر تمام شد و مردم باید به خانههایشان برگردند؟ حالا باید چه کار کنند یک دیکتاتور دیگر بر آنها حاکم نشود؟ چه تضمینی هست و از کجا بفهمیم که خود انقلاب به بار نشسته است؟
* آمریکا در برابر این بیداری اسلامی چه برخوردی خواهد داشت؟مسئله سوم این است که اگر مردم میخواستند مانند ایران به انقلاب خودشان تداوم بدهند، بعد از انقلاب اول دست به انقلاب بزرگتری بزنند و بعد از اینکه نوکر را به زمین زدند، به سراغ ارباب بروند، در این شرایط آمریکا چه کار میکند؟ چه برخوردی میکند و مردم و ملت چطور باید برای رویارویی با آمریکا خود را آماده کنند؟ آیا از وضع آمریکا آگاهی دارند؟ از وضعیتهای منطقه برآورد دارند؟ یعنی وقتی مردم بحرین قیام کردند، آیا میدانستند انقلابشان این اندازه طول میکشد؟ اگر بیش از این بخواهد طول بکشد برنامهای دارند؟ توان و انرژی دارند؟ چون بالاخره خسته میشوند و به یکسری از رفرمیستیهای حداقلی رضایت میدهند و به خانههایشان میروند، روز از نو روزی از نو.
وضع اسرائیل در اینجا چیست؟ اگر توهم توطئه است که پس آمریکا این کار را کرده است، قاعدتا باید وضع اسرائیل بهتر شود. نه بدتر. ما باید ببینیم وضع اسرائیل بعد از تحولات منطقه و سقوط دومینار دیکتاتورهای منطقه، رو به بهبود است یا رو به کاهش است.
* رهبر انقلاب در جریان بیداری اسلامی چه اقداماتی انجام دادهاند؟سوال بعد این است که جایگاه انقلاب اسلامی ما کجاست؟ چرا مقام معظم رهبری وقتی فرایند بیداری اسلامی شروع شد، تمام قد خودشان را با این مسئله درگیر کردند؟ یک دلیل این است خودشان وقتی اولین همایش برگزار شد، آمدند تحلیل کردند و بعد به آقای ولایتی دستور دادند دبیرخانه تشکیل دهید و تمام جزییات و تحولات را کشور به کشور باید آنالیز کنید و گزارش دهید.
افزون بر این چند همایش سراسری از سطح دنیا چه جهان اسلام چه غیر اسلام افراد را دعوت کردند. اولین همایش نیز همان همایش بیداری اسلامی بود که تمام سران گروههای اسلامی، احزاب، متفکرین، اندیشمندان، رهبران جنبشهای آزادی بخش را از سراسر دنیای اسلام دعوت کردند. خودشان نیز تشریف آوردند و صحبت کردند. بعد از آن همایش بیداری اسلامی و زنان، بیداریاسلامی و جوانان، بیداری اسلامی ادبا و شعرا، بعد بیداری اسلامی و اساتید دانشگاه که همین اواخر بود، برگزار شد.
جریان از چه قرار است؟ دارند ریلگذاری و مدیریت میکنند. آقا اوایل بیداری اسلامی فرمودند: ما الان در آستانه ورود به پیچ بزرگ تاریخ هستیم این به چه معناست؟ این یعنی امت اسلامی مسیر خطایی را طی میکرد و وادارش کرده بودند که این مسیر را برود، بعد بیدار شد و فهمید مسیر را اشتباه میرود حالا از مسیر خطا برگشته و میخواهد به یک پیچ صحیح که آن را به دارالسلام میرساند وارد شود. چه کسی باید این پیچ را ریلگذاری کند؟ اگر ما امروز ریلگذاری نکنیم، دوباره امریکا برمیگردد ریلگذاری میکند و یک پیچ میدهد و دوباره سر راه اول.
شما به اخباری که میشنوید و بیانات آقا دقت کنید؛ کمتر دفعهای است که آقا صحبت بکنند و یادی از بیداری اسلامی نکند. امکان ندارد. ما آمار داریم و ایشان هم تعمد دارند. چرا؟ چون میفرمایند این یکی از فرصتهای طلایی تاریخ اسلام است. هفت هشت کشور با هم یک دفعه قیام کردند. از شخص معظم رهبری تا پایینترین کارشناسها، رسانهها، سایتها، مجلهها، دانشگاهها، وزارتخارجه، اطلاعات و سپاه همه درگیر این بیداری اسلامی شدند. چرا باید خودمان را اینقدر درگیر کنیم؟ چون مستقیما به امنیت ملی کشور ما مربوط است. چرا آقای ولایتی در یکی از مصاحبه هایش گفت: بشار اسد برای ما خط قرمز است. آیا واقعا ارزش دارد که انقلاب اسلامی به این عظمت بیاید خودش را هزینه یک فرد به نام بشار اسد بکند؟ هم وزیر دفاعمان و هم آقای ولایتی گفتند اگر به سوریه حمله نظامی شود یعنی به ایران حمله شده است. یعنی امینت ملی ما، وضعیت ژئوپولوتیک (جغرافیای سیاسی) ما، آینده ما بسته به وضع سوریه است. این را فقط ما نگفتیم. روس ها هم گفتند: از همین نقطه، از همین جا، سرنوشت سیاسی آینده جهان و نقشه جدید از اینجا باز تعریف میشود. پس روسها قربهالیالله و به خاطر زاویه دید چشم بشار اسد این کار را نکرده اند.