جوان پور، مسئول پروژه تولید ورمی کمپوست در گفتگو با
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران افزود: امروزه در بسیاری از کشورهای اروپایی بحث درصد مواد شیمیایی موجود در محصولات کشاورزی یا کشاورزی ارگانیک بسیار مورد توجه است و در سالهای اخیر مشاهده شده که بسیاری از محصولات صادراتی ایران به کشورهای اروپایی همچون پیاز، پسته به دلیل مغایرت با استانداردهای مواد موثر، یا همان مواد شیمیایی مرجوع شده است.
وی گفت: این موضوع زنگ خطری برای تولید کنندگان ما است که اهمیت کشت های ارگانیک را دو چندان می کند.
جوان پور تصریح کرد: تولید کودهایی با پایه آلی و ارگانیک هر روز ارزش و جایگاهی بالاتر از گذشته پیدا کرده است.
این مبتکر اظهار کرد: ورمی کمپوست نسبت به سایر کودهای آلی چند برابر غنی تر بوده و دارای حداقل مواد سمی و سنگین همچون جیوه، کادمیوم و سرب و فاقد بوهای مطبوع است.
وی ادامه داد: همچنین ورمی کمپوست دارای مقادیری از هورمون های موثره همچون اکسین است ماندگاری و کارایی آن در بهبود بافت خاک تا 3 برابر سایر کودهای آلی است.
استفاده از کرم جای کمپوست و بیوگاز حاصل از آن، استفاده از زباله های آلی شهری و به عنوان مواد اولیه تولید ورمی کمپوست از سایر ویژگی های آن است./ح