یک روانشناس با بیان اینکه کودکان والدینی که رفتارهای غیر قابل پیش‌بینی دارند، بهانه گیرتر هستند، اظهار کرد: اجازه ندهید گریه‌ها و درخواست‌های بی دلیل کودک به رفتاری همیشگی تبدیل شود.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران"مژگان سعیدی"، با بیان اینکه گاهی خستگی، بیماری و دوره‌های سنی رشد سبب ایجاد لجبازی در کودکان می‌شود، اضافه کرد: در غیر اینصورت محیط و شیوه‌های تربیتی والدین علت اصلی لجبازی‌های کودک است.

به گفته این روانشناس کرمانشاهی لجبازی‌های کودکان از سنین دو سالگی با حالت‌های نافرمانی، لجبازی و مخالفت آغاز می‌شود، تا آنجا که در منابع روانشناسی از کودکان دو ساله به عنوان دو ساله‌های جنگجو یاد می‌شود.

سعیدی افزود: از سنین سه تا چهار سالگی حالت خود محوری در کودک دیده می‌شود و والدین باید در این سنین تا حدودی کودکان را درک کنند، چرا که پافشاری‌های کودکان در این سنین پایه‌های اعتماد به نفس را در آن‌ها بنیان می‌گذارد و از این حیث توجه به خواسته‌های آن‌ها تا حدی ضروری است.

سعیدی در ادامه با اشاره به اینکه این استقلال‌خواهی کودک سبب می‌شود که کودک یاد بگیرد در آینده روی پای خود بایستد، تأکید کرد: این حالت باید کنترل شده باشد، به این معنا که مثلا در هنگام خرید کودک باید والدین گزینه‌هایی را در اختیار کودک بگذارند و از این طریق قدرت انتخاب او را محدود کنند.

این روانشناس کرمانشاهی، افزود: در صورتی که والدین در هنگام بهانه گیری‌های کودک قاطعیت کافی را داشته باشند، این رفتار در کودکان کمتر خواهد شد.

وی سپس با بیان اینکه در خانواده‌هایی که دستورات تربیتی شفاف وجود ندارد، بهانه گیری‌های کودکان بیشتر است، گفت: کودکان والدینی که رفتارهای غیر قابل پیش‌بینی دارند، بهانه گیرتر هستند.

سعیدی به خانواده‌ها توصیه کرد: اجازه ندهند گریه‌ها و درخواست‌های بی دلیل کودک به رفتاری همیشگی تبدیل شود.

وی در ادامه گفت: در صورتی که لجبازی‌های کودکان کنترل نشود این رفتار به الگوی زندگی آن‌ها در دوران بزرگسالی تبدیل می‌شود و به افرادی خود محور تبدیل می‌شوند.

منبع:ایسنا
برچسب ها: کودک ، بهانه جو ، رفتار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.