مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور از برنامه ریزی این نهاد برای آموزش تمامی قشرهای دخیل و فعال در حوزه برگزاری انتخابات سال آینده خبر داد.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، حسن‌علی نوری طی یک نشست خبری در حاشیه برگزاری همايش آموزشي، توجيهي مجريان و دست اندركاران برگزاري انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري و چهارمين دوره شوراهاي اسلامي شهر و روستا استان هاي خراسان رضوي، جنوبي و شمالي، گفت: تا پایان سال جاری، 15 همایش منطقه ای آموزشی و توجیهی ویژه مجریان و دست اندرکاران انتخابات آتی ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در کشور برگزار می شود.

وی افزود: تاکنون پنج همایش منطقه ای برگزار شده که پنجمین آن ویژه فرمانداران، بخشداران و مدیران اجرایی استان های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی بود که طی دیروز و امروز در مشهد برگزار شد.

نوری با بیان این که پس از آن با تشکیل هیات های اجرایی و تعیین شعب اخذ رای، سایر مقدمات لازم برای برگزاری این دو انتخابات فراهم می شود، گفت: مر حله بعدی آموزشی نیز مربوط به اعضای هیات های اجرایی و شعب اخذ رای و داوطلبین تایید صلاحیت شده در باره وظایف و نحوه عمل و تبلیغات آنها است.

وی محور دیگر آموزش ها را متمرکز بر آحاد مختلف مردم ذکر کرد و افزود: تلاش می شود مباحث مهم انتخابات به مردم و واجدین شرایط اخذ رای آموزش داده شود.

مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور با اشاره به اینکه هم اکنون علاوه بر آموزش مجریان انتخابات، اعم از بخشداران و فرمانداران، به طور همزمان تربیت مربی را نیز در دستور کار داریم تا فرصت آموزش در سایر بخش ها فراهم شود، افزود: با توجه به انجام رایانه ای تمام فرآیندهای انتخابات، آموزش مربی در بخش فناوری را نیز در برنامه داریم که عهده دار آموزش افراد خواهند شد.

وی اعلام کرد: کل فرآیند انتخابات در قالب سامانه جامع انتخابات طراحی شده و ساماندهی همه عوامل تا فرِآیندها، از جمله شمارش آرا در شعب و تجمیع نتایج و انتقال به وزارت کشور، همه در قالب این سیستم انجام م

ی شود.نوری ادامه داد: در انتخابات مجلس نهم، حذف تعرفه کاغذی و رای گیری الکترونیکی با تایید شورای نگهبان در سطح محدود اجرا شد که تجربه موفقی بود، اما برای اجرایی کردن آن در انتخابات پیش رو باید همه مراحل مجددا به تایید شورای نگهبان برسد.

مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور با بیان اینکه در انتخابات آتی با استفاده از امکانات و سیستم های سال گذشته، در تعدادی دیگر از شهرستان ها، به صورت آزمایشی رای گیری الکترونیکی انجام می شود، اظهار کرد: همچنین در انتخابات پیش رو، با استقرار سیستمی در شعب، احراز هویت برای هر دو انتخابات یکجا انجام خواهد شد.

نوری در ادامه، عنوان کرد: علاوه بر آن نخستین انتخابات میاندوره ای مجلس نهم و چهارمین میاندوره ای مجلس خبرگان رهبری نیز در برخی استان های کشور، به طور همزمان اجرا می شود.

وی افزود: بر اساس جدول زمانبندی، شروع ثبت نام داوطلبان برای انتخابات ریاست جمهوری 17 اردیبهشت، برای شوراهای اسلامی شهر و روستا 26 فروردین، برای اولین میاندوره ای مجلس شورای اسلامی 17 فروردین و برای چهارمین میاندوره ای مجلس خبرگان 15 فروردین است.

نوری با اشاره به افزایش شعبه های اخذ رای در این دو انتخابات گفت: در انتخابات قبلی ریاست جمهوری گاه برای پنج ، شش روستا با جمعیت کم یک شعبه سیار در نظر گرفته می شد اما در انتخابات شوراهای اسلامی باید در هر روستای بالای 20 خانوار که خواهان تشکیل شورای اسلامی است، شعبه اخذ رای دایر شود.

وی در زمینه اصلاحات قانون انتخابات شوراهای اسلامی نیز افزود: در این دوره از انتخابات، تحصیلات داوطلبین عضویت در شوراهای اسلامی برای روستاهای تا 200 خانوار، توانایی خواندن و نوشتن، برای روستاهای بیش از 200 خانوار مدرک دیپلم، برای شهرهای تا 20 هزار نفر مدرک فوق دیپلم و برای شهرهای بیش از 20 هزار نفر، لیسانس و معادل آن در نظر گرفته شده است.

نوری تعداد اعضای شوراهای اسلامی را هم در مناطقی که جمعیت آن تا یک هزار و 500 نفر است سه عضو اصلی و دو عضو علی البدل، در روستاهای بیش از یک هزار و 500 نفر پنج عضو اصلی و سه عضو علی البدل و در شهرهای دارای کمتر از 20 هزار نفر جمعیت پنج عضو اصلی و دو عضو علی البدل ذکر کرد.

وی گفت: برای شهرهای تا 50 هزار نفر جمعیت هفت عضو اصلی و سه عضو علی البدل، شهرهای تا 100 هزار نفر جمعیت 9 عضو اصلی و چهار عضو علی البدل و شهرهای تا 200 هزار نفر 11 عضو اصلی و پنج عضو علی البدل در نظر گرفته شده است.

مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور افزود: در شهرهای تا 500 هزار نفر جمعیت هم 13 عضو اصلی و شش عضو علی البدل، شهرهای تا یک میلیون نفر 15 عضو اصلی و هفت عضو علی البدل، شهرهای تا دو میلیون نفر 21 عضو اصلی و هشت عضو علی البدل، شهرهای بیش از دو میلیون نفر جمعیت 25 عضو اصلی و 10 عضو علی البدل و در تهران به صورت استثنا 31 عضو اصلی و 12 عضو علی البدل انتخاب می شوند.


برچسب ها: دفتر ، انتخابات ، خبر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.