به گزارش
حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ، دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن این مرکز با ارائه تعریفی از تلفات برق افزود: آنچه در گزارشهای آماری به عنوان تلفات نام برده میشود، میزان تلفات انرژی است که در حقیقت از مجموع مقادیر لحظهای تلفات توان، به دست میآید و تفاوت انرژی تولید شده و انرژی استفاده شده توسط مشترکین است.
تلفات از دیدگاه ملیآن بخش از انرژی الکتریکی که به کار مفید تبدیل نشود تلفات نام دارد، بنابراین تلفاتی که به جهت راندمان پایین تجهیزات مصرفکننده برق ایجاد میشود نیز در این بخش قرار میگیرد.
این گزارش در ادامه ، به سه مقوله زیر در باب تلفات اشاره میکند:
الف) تلفات از دید شرکتهای توزیع انرژی الکتریکی
تلفات از نظر شرکت توزیعکننده انرژی الکتریکی ، تفاضل انرژی تحویلی و انرژی خروجی است. اگر تلفات را از نظر اقتصادی مورد بررسی قرار دهیم، تلفات تفاضل انرژی خریداری شده و انرژی فروخته شده است. بنابراین از دید این شرکتها تنها تلفاتی که در شبکههای برق به وجود می آیند مهم اند. البته اگر تلفات توان ، هم به عنوان یک عامل در سیاستگذاری برای این شرکتها لحاظ شده باشد، قیمت اقتصادی تلفات توان نیز باید در محاسبات مربوطه لحاظ شود.
ب ) تلفات مساوی با هزینه
بزرگی هزینه تلفات را میتوان با مثالی دیگر نشان داد. فرض کنید یک شرکت توزیعی سالیانه 600 میلیون کیلووات ساعت برق خریداری کند که 10 درصد از این انرژی به صورت تلفات هدر رود. افزون بر این ، در نظر بگیرید برای دیماند و هزینههای انرژی شرکت توزیع به طور متوسط برای هر کیلووات ساعت 5 سنت بپردازد. به سادگی میتوان هزینه تلفات سالیانه این توزیع کننده را محاسبه کرد:
(0.05$/KWh)x (60,000,000 KWh)=$3,000,000
بزرگی هزینه سالیانه تلفات یک توزیع کننده حاکی از آن است که کاهش تلفات مزایای چشمگیری در پی خواهد داشت. این مقدار برای هر شرکت توزیع در ایران باید سالیانه محاسبه شود. اگر چه حذف تمام تلفات غیرممکن است ، حذف بخشی از هزینه سالیانه تلفات میتواند صرفهجویی قابل توجهی را به دنبال داشته باشد تا سرمایهگذاری برای بهبود بازدهی شبکهها را توجیه کند.
ج) کاهش تلفات یعنی پسانداز مالی
بیان همه مزایا و میزان صرفهجوییهایی که توزیع کننده انرژی الکتریکی با پیاده کردن تدابیر اقتصادی موجه برای کاهش تلفات میتواند به آنها دست یابد، مشکل است. صرفهجوییهای ممکن در هر منطقه، به شرایط خاص آن منطقه بسیار وابستهاند. بسیاری از توزیع کنندهها ممکن است شبکههایی با اجزا و ساختار کم تلفات باشند و بنابراین احتمال دارد برای بهبود و کاهش تلفات جای بیشتری وجود نداشته باشد. از طرفی شرکتهای توزیع دیگر، خصوصا آنها که هنوز از تجهیزات و خطوط قدیمی در سرویس استفاده میکنند، مکن است تنها با سرمایهگذاری اندکی بتوانند فرصتهای زیادی برای کاهش تلفات و صرفهجویی به دست آورند.
انتهاي پيام/