در برنامه شب گذشته نگاه يک رابطه "اخلاق و سياست" با حضور حسين مظفر و محمدحسين صفارهرندي بررسي شد.

به گزارش حوزه سياسي باشگاه خبرنگاران در برنامه شب گذشته نگاه يک "حسين مظفر" وزير آموزش و پرورش سابق دوران اصلاحات و "محمدحسين صفارهرندي" وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي در ارتباط با رابطه اخلاق و سياست در جمهوري اسلامي به بيان نقطه نظرات خود پرداختند.

مظفر در پاسخ به اينکه افراد براي ورود به عرصه سياست در جامعه ديني چه مسائلي را بايد مورد توجه قرار دهند، گفت: با توجه به اينکه عرصه سياست ورزي عرصه حساس است چنانچه قواعد آن مورد توجه قرار نگيرد لطمات زيادي به کشور وارد مي‌شود.

وي افزود: ماهيت انقلاب اسلامي ايجاب مي‌کند که روش‌ها و ارزش‌هاي کشور بايد با يکديگر تناسب داشته باشند و اين يک بحث مبنايي مرتبط با جوهره انقلاب است چنانچه مي‌گوييم ديانت ما عين سياست و سياست ما عين ديانت ماست در حقيقت بيانگر اين مسئله است که انقلابي را که براساس آرمان‌هاي اسلامي شکل گرفت آموزه‌هاي اسلامي‌اش وسيله را توجيه نمي‌کند.

نماينده مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اصل بيان ماکياولي که بيانگذار بداخلاقي در دنياي سياست‌ورزي به حساب مي‌آيد، گفت: وي فردي بود که با يک دروغ حرکت خود را در عرصه سياست آغاز و سه اصل را در کتاب شهريار خود خطاب به حاکمان براي پيشبردن اهدافشان در جامعه مطرح کرد.

مظفر در ادامه به تشريح سه اصل ماکياولي براي حاکمان پرداخت و افزود: اولين اصل مطرح شده قانون است که مرزها و چارچوب‌ها را مشخص مي‌کند در صورتي که افراد به اين اصل تمکين کنند رعايت مرزها خود يک قاعده به حساب مي آيد و اصل دوم براساس زور و قدرت است ولي چنانچه افراد نسبت به اين اصل عقب نشيني کنند يک حاکم براي پيشبرد اهدافش در جامعه نيازمند رجوع به عنصر ديگري به نام فريب و نيرنگ است که بسيار خطرناک‌تر از عناصر قبلي است.

نماينده مجلس شوراي اسلامي با بيان اين که نگاه اسلامي برخلاف نگاه انديشمندان غربي است، تصريح کرد: نظريه تفکيک دين و سياست که همان سکولاريسم است و حضرت امام به نوعي اين نظريه را با قاطعيت رد کردند و نظريه دوم مبتني بر آميختگي تمام تراوش‌هاي فکري و رفتاري ما که منبعث از ديانت است.


*سياست تاثير خود را در دين به جاي خواهد گذاشت


وزير آموزش و پرورش دوران اصلاحات ادامه داد: نظريه سومي که در اسلام وجود دارد و برخي از روشنفکران ما آن را مطرح مي‌کنند مبني بر اين است که لزوما نظام ما نبايد ديني باشد و سياست تاثير خود را در دين به جاي خواهد گذاشت.

وي تصريح کرد: هر کس مي‌خواهد در آموزه‌هاي اسلامي و در بستر اسلامي وارد شود بايد بداند که اين آميختگي هست  و هيچ راه فراري در آن وجود ندارد يعني نمي‌تواند براي رسيدن به يک هدف مقدس از وسيله‌هاي غيرمقدسي استفاده کند اين حرام است و اجازه شرعي نداريم.

مظفر گفت: کساني که مي‌خواهند در عرصه سياست وارد شوند بايد از علم و آگاهي استفاده کنند نه اين که حدس و گمان و شايعات را مبناي کار خود قرار دهند، عرصه سياست يک قاعده‌مندي و ضوابطي مي‌خواهد که موجب تخريب سياست نشود.

صفارهرندي در ادامه با بيان اينکه آميختگي ميان قدرت و سياست کاملا محرز است، گفت: افراد بايد از اينکه عرصه سياست را رها کنند تا به قدرت منتهي شود کاملا پرهيز کنند و بايد يک سري ضوابط و قانونمندي‌ها را در سطح بالاي سياست ورزي حاکم کنيم تا بتوانيم به اهداف خود در عرصه سياست برسيم.

وي افزود: به عنوان مثال در عرصه ديپلماتيک هيچ لبخند و چهره عبوس ديپلمات را نمي‌توان جدي و هميشگي فرض کرد چرا که پشت هر لبخندي يک خنجر براي ضربه زدن به رقيب وجود دارد اين در حالي است که سياست ماکياولي در برخي از جوامع غربي با افتخار از آن ياد مي‌کنند.


*قواعد حاکم در نظام اسلامي متاثر از آموزه‌هاي شرعي و ديني است


وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين که قواعد حاکم در نظام اسلامي متاثر از آموزه‌هاي شرعي و ديني است، خاطر نشان کرد: امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري بارها در بيانات خود حاکميت قانون شرعي و عرفي را متذکر شده‌اند بنابراين بايد سياست را رها به حال خود نکرد و يک چارچوب مشخص به آن داد تا بتوانيم مهارش کنيم.

صفارهرندي ادامه داد: هر شخصي براي پيشبرد خواسته‌هايش و يا تثبيت آن‌چه که فکر مي‌کند منافع حزب و تشکيلاتش اقتضا مي‌کند و از هر امکاني براي تضعيف رقيبش استفاده مي‌کند کاري نادرست و بايد اين خواسته‌ها مهار شوند.

وي با اشاره به بيانات امام خميني(ره) مبني بر اينکه نبايد از اصل اختلاف ناراحت شد، گفت: اگر منشا اختلاف نفسانيات باشد خطرناک و نگران کننده است و بايد گفت در صورت وجود نگاه‌هاي متفاوت در عرصه سياست تخطئه به وجود مي‌آيد که خود اين مسئله موجب رشد و شکوفايي است.

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي يادآور شد: اگر فردي احساس کند که از رقيبش عقب مي‌ماند و براي پيشه گرفتن از او بخواهد از احساسات مردم يارگيري کند اين به نوعي بر هم زدن سامانه اجتماعي است.

در ادامه برنامه مظفر نماينده مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اينکه برخي افراد براي اثبات خود نفي ديگران را به کار مي‌گيرند عملي پسنديده از سوي سياسيون به حساب مي‌آيد، گفت: علماي علم اخلاق براي به کمال رسيدن افراد در جامعه دو شيوه را مطرح مي‌کنند مبني بر اينکه فرد براساس ظرفيت‌هايش براي رسيدن به اهدافش تلاش کند که بسيار شيوه مطلوبي است اما در مقابل آن برخي از افراد داراي ضعف‌هاي نفساني‌اند و به جاي اين که خود را بالا ببرند سعي در به پايين کشاندن ديگران را دارند و اين يک شيوه کاملا غيراخلاقي است.


*رقابت‌ها هرگز نبايد رفاقت‌ها را به مفارقت تبديل کند


وي افزود: ما بايد جهت رسيدن به يک مسئوليت را به عنوان يک تکليف شرعي و وظيفه الهي در جايي که خلا احساس مي‌شود وارد شويم تا اين که بخواهيم در تمامي مسائل نزاع ايجاد کنيم لذا رقابت‌ها هرگز نبايد رفاقت‌ها را به مفارقت تبديل کند ولي متاسفانه اخيرا شاهد اين مسئله از سوي برخي از مسئولين هستيم.

نماينده مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: نبايد در اين عرصه گرفتار سياست زدگي شويم چنانچه چاقوي سياست گلوي ديانت را ببرد اين مسائل در آموزه‌هاي اسلامي هيچ جايگاهي ندارد.

مظفر گفت: وجود اختلاف نظر در ميان افراد امري طبيعي است و چنانچه در مسير رضاي خدا بخواهيم به يک هدف مقدس بدون استفاده از نفسانيات برسيم امري پسنديده است ولي چنانچه براي رسيدن به قدرت برداشت‌هاي شخصي و مطامع نفساني را مد نظر قرار دهيم يک امر ناپسنديده است و نشان دهنده عدم آگاهي آن فرد به آموزه‌هاي اسلامي است و يا نگاه غلط‌‌شان به قدرت است و اين که توانمندي ذاتي را در خود نمي‌بينند در نتيجه بر دوش ديگري سوار مي‌شوند.

وزير اسبق آموزش و پرورش گفت: متاسفانه در کشور ما با وجود اين که آموزه‌هاي اسلامي حاکم است اما برخي تراوش‌ها و برداشت‌هاي خود را منبعث از غرب مي‌دانند و اخيرا دامنگير سياست‌مداران ما شده که بايد تجديد نظر جدي در آن صورت گيرد و روش‌هاي اخلاقي و اسلامي را پيشه کنند.

صفارهرندي در ادامه با اشاره به اقدام مجلس شوراي اسلامي در استيضاح وزير کار و رفاه اجتماعي در هفته گذشته يادآور شد: با توجه به ماههاي آخر دولت دهم استيضاح يک وزير نمي‌تواند تاثير آنچنان مثبتي را براي شخصي که تصدي اين وزارت‌خانه را در اين هفت هشت ماه باقي مانده بر عهده دارد به جاي بگذارد.


*موضوع استيضاح به عملکرد وزير برنمي‌گشت


وي با بيان اينکه در ماههاي آخر هر دولتي نوعي بي‌انگيزگي در سطح مياني به وجود مي آيد گفت: نمايندگان مجلس مي‌توانستند تعامل بيشتري با وزير سابق به خرج دهند و مسير يک ساله را به سلامت عبور کنند و بايد گفت موضوع اين استيضاح به عملکرد وزير برنمي‌گشت.

صفارهرندي ادامه داد: آن چه که از سوي وزير کار و رفاه اجتماعي مورد نقد از سوي نمايندگان بود واگذاري حوزه اختيارات فرديش به ديگران بود و اين که شخصي که زير مجموعه شما قرار داد صلاحيت حضور در يک سمت جديد را ندارد.

اين روزنامه نگار و فعال سياسي تصريح کرد: بازي‌هاي سياسي اين مسئله را آن قدر پيچاند تا رسيد به جايي که مجلس فکر مي‌کرد هيچ دستاويزي جز استيضاح وزير کار و رفاه اجتماعي را ندارد و از سخنان اهالي مجلس بر مي‌آمد که آن روز استيضاح شخص وزير راي نمي‌آورد.

وي افزود: بعد از ارائه گزارش از سوي وزير کار و رفاه نتيجه‌اي که حاصل شد اين بود مجلسي‌ها مي‌خواهند به وزير مربوطه بابت عملکردش راي دهند اما اتفاقي افتاد که راي مجلسي‌ها عوض شد ما مي‌گوييم در اين مواقع است که بايد چاره جويي کرد.


*مصالح عمومي يک دولت، مجلس و کشور نبايد تحت شعاع دعواهاي شخصي افراد قرار گيرند


صفارهرندي تصريح کرد: مصالح عمومي يک دولت، مجلس و کشور نبايد تحت شعاع دعواهاي شخصي افراد قرار گيرند و در اين لحظه ما دلمان نمي‌خواهد بعد از کلام رهبري در جمع مردم آذربايجان به اين مسائل  دامن بزنيم ولي بايد به عنوان درس عبرتي براي آينده از آن بهره بگيريم.

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينکه هفته گذشته با نمايندگان برخورد اهانت آميزي شد و حاصل آن بر هم زدن آرامش جامعه و تغيير آراي نمايندگان در امر استيضاح شد ادامه داد: حرف ما اين است که سياستمداران بايد در عملکرد خود سعه صدر بيشتري داشته باشند تا مسائل را در حد خواسته‌هاي شخصي‌شان نبينند و ديدي کلان نسبت به مسائل از خود نشان دهند.


*برداشت غلط از تفکيک قوا يکي از مشکلات عمده در جامعه است

مظفر پاسخ به سوالی مبني بر اتفاقاتی رخ داده در جریان دفاع از وزیر کار و نقد اقدام رئیس جمهور در جلسه استیضاح وزیر کار گفت: منظور از تفکیک قوا نسبی است یعنی سه قوه از لحاظ نیروها، وظایف و ساختمان جدا و مستقل از آن هستند اما هر سه با هم تعامل داشته و به منظور تعدیل قوا بر یکدیگر نظارت دارند و یک نیروی دیگری مافوق هر سه این قوه قرار دارد و آن مقام معظم رهبری است.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات جامعه و اتفاقات بین قوا ناشی از برداشت غلط از مسئله تفکیک قوا است چرا که آنها با این تفکر غلط و باورداشت های شخصی خود بدون توجه به قوای دیگر عمل می کنند و این امر مشکل آفرین است.

اين نماینده مجلس تصریح کرد: در نظام ما قوای سه گانه مستقل هستند اما با هم تعامل داشته و هر کدام به شیوه‌های مختلف بر یکدیگر نظارت دارند تا بتوانند توازن و تعادل را ایجاد کرده و قدرت کارایی را بالا ببرند.


*مجلس تا آخرين لحظه به دنبال خاتمه و برون رفت از ماجراي استيضاح بود


مظفر در ادامه به جریان استیضاح وزیر کار در مجلس اشاره کرد و گفت: مجلس تا آخرین لحظه به دنبال برون رفت از این ماجرا و خاتمه استیضاح بود و حتی رئیس مجلس من را مأمور کردند تا جلسه ای ترتیب دهند تا استیضاح مطرح نشود.

وی ادامه داد: استیضاح کنندگان به خاطر تخلفات قانونی که اتفاق افتاده بود در این قضیه جدی بودند چرا که چند کار غیرقانونی صورت گرفته بود و فردی در سمتی منصوب شده بود که شرایط آن برخلاف شرایط مشخص شده در  قانون بود.

نماینده مجلس نهم افزود:‌ یکی از تخلفات دیگر این بود که رئیس جمهور برای برون رفت از این وضعیت صندوق تأمین اجتماعی را به سازمان تبدیل کرد و این اقدام غیرقانونی بود چرا که این صندوق براساس قانون مجلس تأسیس شده بود و دولت نمی توانست آن را تغییر دهد.

مظفر ادامه داد:‌ لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نهایت تلاش خود را کرد تا این استیضاح مطرح نشود و در جلسه‌ای که شیخ الاسلامی و چند تن از معاونینش به همراه تعدادی از استیضاح کنندگان حضور داشتند وزیر کار قبول کردند که به قانون تمکین کرده و چند روز بعد با بررسی هیئت امنا مصوبه جدیدی برای جابجایی بگیرد.

وی ادامه داد: در آن روز جلسه مجددا مصوبه‌ای در دولت گذرانده شد که غیرقانونی بود و در آن اختیارات وزیر را به معاون اول رئیس جمهور داده بودند.

نماینده مجلس نهم افزود: مجلس شورای اسلامی با اصل موضوع استیضاح موافق نبود اما مسایلی که در آن روز خارج از چارچوب اخلاقی و قانونی در مجلس اتفاق افتاد این مسایل را به وجود آورد.


*دل مردم از مفاسد اقتصادی خون است


صفارهرندی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مطرح کردن اسم افراد قبل از اینکه اعلام جرمی علیه آنها در قوه قضاییه مطرح شده باشد چه تبعاتی دارد اظهار داشت: دل مردم از مفاسد اقتصادی خون است و در این عرصه اگر کسی علم مبارزه با مفاسد به خصوص مفاسد اقتصادی را بلند کند مردم از وی حمایت می‌کنند.

وی ادامه داد:‌ ما به جای اینکه برای شاد کردن دل مردم در راه تحقق آرزوهای آنها قدمی برداریم کارمان شده شعارزدگی و مدام علیه مفسدین اقتصادی شعار می‌دهیم اما در عمل کاری در این زمینه انجام نمی‌دهیم.

صفارهرندی ادامه داد: اگر هدف ما این باشد که دست مفسدان اقتصادی از را از عرصه خدمت به مردم کوتاه کنیم علل قاعده باید خوش نام‌ترین افراد را در این عرصه جاگیر کنیم چرا که اگر بین مردم این شبهه پیش بیاید که خود افراد منصوب در ارگان ها زیر سئوال هستند نگرانی بر سر اصل موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی هیاهویی به وجود خواهد آورد.

وزیر فرهنگ و ارشاد سابق افزود:‌ این عارضه‌ای که دامن اقتصاد کشور را گرفته محصول طمع ورزی افرادی است که به سهم خود قانع نیستند و نگرانی مردم این است که چرا این نوع پرونده‌ها باید همچنان تکرار شود و انتظار طبیعی آنها این است که ما جلوی عوامل اصلی مفاسد اقتصادی را سد کنیم.

صفارهرندی تصریح کرد:‌ ما باید ریشه‌های مفاسد اقتصادی را پیدا کرده و جلوی آنها را بگیریم اگر در این زمینه قانون هم نقصی دارد آن را کامل کنیم.

صفارهرندی افزود: افشاگری در دین ما امر مذمومی است و ما حق نداریم در مورد آبروی اشخاص در حالی که هیچ حجت قانونی و شرعی نداریم دست به افشاگری بزنیم و صرفا کسانی را که در مظان اتهام هستند در تریبون عمومی جار بزنیم و آنها را متهم کنیم.

مظفر در رابطه با اقدام غیراخلاقی اخیری که در مجلس رخ داد، اظهار داشت: در آخرین ماه‌های پایانی دولت این کار نابه جا بوده چرا که تأثیری در عملکردها نداشته و فقط فضای عمومی جامعه را مخدوش کرده است.

نماینده مردم در مجلس ادامه داد: ما در رابطه با رفتار مسئولین هم سیاست‌های اعلامی و هم اقدامی داریم که متأسفانه در رفتار بعضی سیاسیون رفتار اعلامی بر رفتار اقدامیشان تقدم دارد چرا که بدون بررسی و اقدامی عملی در هر موضوعی اول آن را اعلام می‌کنند که این شیوه اسلامی نیست.

وی با اشاره به سخنرانی و فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با مسایل اخیر کشور گفت:‌ خوشبختانه نعمت امامت و ولایت در جامعه نعمت بزرگی است که بعد از بحرانی ترین شرایط با نکات ارزنده خود بدنه جامعه را از رهنمودهای خویش اشباع می‌کند.

مظفر به مسئله حق الناس اشاره کرد و گفت:‌ حق الناس فقط مربوط به مسایل مادی نیست که به راحتی قابل جبران باشد؛ حق الناس معنوی امکان جبران نداشته و یا به سختی قابل جبران است پس ما نباید به سادگی با آبروی افراد بازی کنیم چرا که اثر آن به سادگی از ذهن مردم نخواهد رفت و حتی مطبوعات نیز باید مراقب قلم و بیان خود باشند که اگر به ناحق آبروی کسی رفته باشد این حق الناس قابل جبران نیست.

وی ادامه داد: در امر مفاسد اقتصادی اصلا نباید کوتاه آمد و درباره مسئولین باید به این امر دقت چند برابری داشت و با وارد شدن از کانال‌های غیرقانونی و بی آبرو کردن افراد فضای عمومی جامعه را غبارآلود نکرد چرا که این فضا مانع از روشن شدن حقایق خواهد شد.

صفارهرندی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اقدامات به ظاهر افشاگرانه چه تبعات و پیامدهایی بر جامعه خواهد داشت، گفت:‌ دستاورد انقلاب اسلامی و یکپارچگی میان ملت به خاطر خطاهایي در برآورد و برداشت‌ها در جامعه به هم خورده و بعضی‌ها ارزش وحدت را آن طور که باید درک نکرده‌اند و نمی‌دانند که نباید این گوهر گرانبها را به سادگی از دست داد و از قطبی شدن جامعه باکی ندارند.

وزیر فرهنگ و ارشاد سابق افزود: ایجاد تفرقه بدترین آفتی است که جامعه را تهدید می‌کند و جامعه باتفرق اصلا جامعه نیست.


*بعضي‌ها عملشان و باطنشان تفرقه انگیز است


صفارهرندی افزود: مردم بر صراط مستقیم خود حرکت می‌کنند اما بعضی‌ها با اینکه ادعا دارند با حزب مخالفند اما عملشان و باطنشان تفرقه انگیز است چرا که حزب های بی تابلو بدترین نوع کار حزبی است.

وی در ادامه با اشاره به اتفاقات اخیر در مجلس گفت:‌ تبعات این اتفاقات این است که قدرت و توانی که دشمن را از ما ترسانده خوشحال کرده و شادی را که در دل دوستان بوده و آنها را مشعوف کرده از ما دلسرد می کند.

مظفر در پاسخ به سوالی که تبیین شما از فرمایشات مقام معظم رهبری چيست گفت:‌ وقتی جامعه در امنیت و آرامش باشد مسایل حاشیه‌ای کنار گذاشته شده و مسئولان به مسایل اصلی می پردازند اما وقتی جامعه غبارآلود و سیاست زده باشد مسایل حاشیه‌ای در اصل قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد:‌ در فضای غیرآرامش هزینه‌های نظام بالا می‌رود که این هزینه از جیب مردم رفته است و این امر قدردانی از مردمی نیست که با عظمت در میادین حضور داشته و با حضور پرشکوه خود افتخار آفریدند.

نماینده مردم در مجلس گفت:‌ در این شرایط حساسی که جامعه در آن قرار دارند و تمام دشمنان علیه ما بسیج شده‌اند عقل سیاسی حکم می‌کند که مسئولان مسایل را اولویت بندی کنند.

وی ادامه داد:‌ مردم به وظیفه خود خوب عمل کرده و در برابر سیل تحریم‌ها و تهدیدها ایستادگی کردند و گرد یأس را بر چهره استکبار پوشاندند اما انگار مسئولین پیام مردم و شرایط حساس جامعه را هنوز به درستی درک نکردند.

مظفر ادامه داد: شرایط حساس جامعه ایجاب می‌کند که ما با دشمن شناسی، موقعیت شناسی و اولویت بندی مسایل عمل کرده و راهکارهایی درست برای حل مشکلات بیابیم.

وی ادامه داد: فضای عمومی باید در آرامش باشد و این آرامش باعث هم افزایی بین نیروها و توانمندی آنها خواهد شد و مسئولان باید با وحدت و همکاری عمل کنند تا به سادگی از پس مشکلات برآیند.


*بین مسئولان هماهنگی و همدلی نیست


مظفر ادامه داد: در رأس مشکلات اقتصادی مردم بین مسئولان هماهنگی و همدلی نیست و این امر به دغدغه دولت و مجلس تبدیل نشده است.

مظفر ادامه داد: تکروی قوا و عمل کردن بر مبنای سلایق و اجتهادهای شخصی در شرایط حساس کنونی پاسخگوی مشکلات نیست بلکه باید تعامل، همکاری و همدلی جای مسایل شخصی را بین قوا بگیرد.

صفارهرندی در رابطه با سوالی مبنی بر اینکه در رابطه با مفاسد اقتصادی در حوزه عمل چگونه باید اقدام شود، گفت:‌ ما باید در مواجهه با عارضه مفاسد اقتصادی مانند بیماری و بدن اقدام کنیم یعنی بهداشت و پیشگیری مقدم بر درمان است.

وی ادامه داد: مشکل ما در مفاسد اقتصادی غفلت از بزنگاه‌هایی است که فساد از آنها وارد جامعه شده است. این عوامل ناشی از اجرای نادرست آیین نامه‌ها، قوانین و به کار نگرفتن افراد سالم و صالح است.


*من عضو دولت نيستم اما روي سلامتي شاکله دولت و مجلس قسم مي‌خورم


صفارهرندی گفت:‌ من عضو دولت نیستم اما روی سلامتی شاکله دولت و همین طور شاکله پاکی مجلس قسم می‌خورم.

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد گفت: ما باید عوامل نفوذ جریان‌های فساد اقتصادی را شناسایی و از آنها درس بگیریم.

وی گفت: امامت و ولایت ما باید وسیله‌ای برای جلوگیری از پراکندگی باشد چرا که وحدت با ولایت حاصل می‌شود و دور شدن از ولایت تفرق به وجود می‌آورد.

وی به حادثه روز 22 بهمن در قم اشاره کرد و گفت:‌ پدیده های این چنینی در سال‌های اخیر رواج پیدا کرده و ما باید نحوه درست برخورد با عاملان این حوادث را پیدا کنیم چرا که میدان دادن به این افراد که باعث تنش در جامعه می شود خطرناک است.

وی ادامه داد: سیاست تدبیری است که از عقلانیت و ناشی از دیانت ماست و ما باید سیاست ورز باشیم نه سیاست زده چرا که اگر در عرصه سیاست بد عمل کنیم فضای عمومی جامعه مخدوش شده و مفهوم نادرستی از سیاست ورزی به جا خواهد ماند.

مظفر به حرکت فاجعه آمیز در قم اشاره کرد و گفت: حرکت اخیر در شهر خون و قیام و در برابر رئیس قوه مقننه اقدامی خلاف شرع و نوعی تعرض بوده است و با نقد و تخریب تفاوت دارد چرا که نقد باید عالمانه، مشفقانه و اخلاقی باشد.

وی ادامه داد: دستگاه قضایی و اطلاعاتی کشور باید با شناسایی عوامل این حادثه فضای جامعه را آرام کنند و با به وجود آوردن انقلابات اخلاقی در عرصه سیاست ورزی باید این نوع تهدیدات و اقدامات را تبدیل به فرصت کرد.

صفارهرندی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر حمایت مقام معظم رهبری از مسئولان گفت:‌ مسئولان در میدان عمل و خدمت به مردم نیاز به حمایت رهبری انقلاب و مردم دارند و بدون این پشتوانه حمایتی کار آنها هیچ نتيجه‌اي ندارد.

وی ادامه داد: حمایت‌های مقام معظم رهبری و مردم تا زمانی است که مسئولین در مسیر اسلام، انقلاب و خدمت به مردم عمل کنند. همانطور که مقام معظم رهبری این پیام را در مورد رؤسای جمهور سابق نیز اعلام کرده بود که حمایت از آنها مقید به حضور این افراد در عرصه خدمت به مردم بوده است.

انتهاي پيام/
برچسب ها: اخلاق ، سیاست ، استیضاح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار