معاون دفتر کمیساریای ملل متحد در امور پناهندگان در تهران، خدمات جمهوری اسلامی را در بخش های مختلف بویژه در حوزه بهداشتی، آموزشی و بیمه پناهندگان بی نظیر توصیف کرد .


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ،فرانچسکو آردیسونˈدر مراسم پایانی مسابقه سراسری افغانستان شناسی ویژه پناهندگان افغان در مشهد افزود: مشابه خدماتی که جمهوری اسلامی ایران طی این سال ها به مهاجران و پناهندگان ارائه داده در هیچ جای دیگری از دنیا سراغ نداریم.

وی با اشاره به مشاهدات خود از سایر کشورهای مهاجر پذیر افزود: بر خلاف بسیاری از این کشورها، پناهندگان در ایران به گرمی پذیرفته شده و دولت جمهوری اسلامی ایران با دست و دلبازی از آنان پذیرایی کرده است.

معاون دفتر کمیساریای ملل متحد در امور پناهندگان در تهران گفت: دولت و ملت ایران بر اساس کنوانسیون 1951 عمل کرده و ما نیز تلاش می کنیم راهکاری پایدار برای جمعیت قابل توجه پناهنده بیابیم.

وی با بیان اینکه شرایط پناهندگی، موقتی است افزود: مهمترین اقدامی که می توان برای پایان دادن به شرایط موقت پناهندگی این جمعیت انجام داد آن است که به پناهندگان برای بازگشت به کشورشان کمک نمود.

آردیسون اظهارکرد: اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران برای تسهیل در بازگشت پناهندگان انجام داده، کمک بزرگی در این راستا بوده است.

او ادامه داد: بمنظور شناسایی راهکار پایدار برای تسهیل در بازگشت پناهندگان،

سیاست های ویژه ای در دست بررسی است که بسیار امیدوار کننده، مثبت و موثر

می باشد و به موقع اطلاع رسانی خواهد شد.

آردیسون افزود: راه حل پایدار دیگری هم برای پناهندگان در نظر گرفته شده که شامل اسکان مجدد بخشی از این پناهندگان در کشورهای ثالث است که با توجه به شرایط موجود فقط شامل تعداد محدودی می شود.

وی واقع بینانه ترین و بهترین راه حل را بازگشت داوطلبانه پناهندگان به افغانستان دانست و گفت : دولت جمهوری اسلامی ایران اقدامات بسیار مفید و نوآوری هایی را در بازگشت این جمعیت انجام داده که کمک های بسیار موثری در این زمینه بوده است.

 
آردیسون افزود: در افغانستان هم اقدامات بسیار برای برقراری امنیت ، آرامش و ثبات انجام شده که هرچند شرایط ایده آلی نیست اما امیدواریم با توسعه تلاش ها بعد از سال 2014 شاهد پیشرفت و تغییرات مثبت در این زمینه باشیم.

وی بازگشت نسل جوان، دانش آموخته و متخصص به افغانستان را عامل مهمی در اعتلا و پیشرفت این کشور دانست و گفت: ازسوی دیگر بازگشت این جمعیت پیغام برادری و دوستی دو ملت را با خود داشته و آنان با تخصص و تحصیلاتی که در ایران کسب کرده اند می توانند در بازسازی کشور خود نقش موثر و مهمی ایفا کنند.

وی افزود: زنان افغان نیز که در فرهنگ ایران زندگی کرده و آموزش دیده اند می توانند در ارتقا و بهبود نقش و وضعیت زنان افغانستان تاثیرگذار باشند.

ˈ آردیسون اظهار داشت: باید همه برای بازگشت پناهندگان به کشورشان تلاش کنیم زیرا بازگشت آنان به وطن خود آرامش را به ارمغان می آورد/س

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.