به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، عبداللهی، بابیان اینکه صدورمجوز پرورش بلدرچین، از طریق سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی امکان پذیر شده گفت: این امر همزمان با ارائه خدمات کارشناسی توسط مدیریت امورطیور این معاونت، به صورت رایگان دراختیار افراد متمایل به فعالیت دراین حوزه تولیدی قرارخواهدگرفت.
وی با اشاره به اینکه نتايج تحقيقات متعدد نشانگر آن است که ميزان پروتئين موجود در گوشت بلدرچين پنج تا 10درصد بيشتر ازساير پرندگان مي باشد افزود: به همين دليل دراغلب نقاط دنيا کارشناسان تغذیه براي افراد مُسن و از کار افتاده که احتياج مُبرمي به ترميم سلول هاي از دست رفته بافت هاي خود دارند، مصرف گوشت بلدرچين را تجويز مي کنند.
عبداللهی با اظهار این موضوع که ایجاد مراکز تولید و پرورش بلدرچین، قبلاً از طریق اعتبارات بنگاه های زود بازده اقتصادی میسر می شد اضافه کرد: با توجه به اهمیت گوشت این پرنده به عنوان جایگزین مناسب برای گوشت قرمز و با تعاملات انجام یافته، توسعه پرورش و تولید آن از طریق اعتبارات طرح های توسعه بخش کشاورزی استان فراهم و امکان بالقوه ای را برای افراد متمایل به فعالیت در این حوزه تولیدی فراهم ساخته است.
وی، رشد سريع و بلوغ زودرس(50 روزگي)، ميزان تخمگذاري بالا(فاز فعال تخمگذاري شش ماه الی یکسالگی)، ضريب تبديل غذايي مناسب، نياز به محيط پرورش کوچک، مقاومت بالا در برابر بيماري ها جهت عرضه گوشت و تخم به بازار را، از جمله دلايل اقتصادي بودن پرورش اين پرنده عنوان نموده و افزود: با توجه به ارزش بیولوژیکی پروتئين موجود در گوشت آن نزدیک به91.3 درصد است، توجیه اقتصادی تولید این محصول را در سطح بالایی قرار می دهد.
گفتنی است در حال حاضر، ایستگاه تحقیقاتی شهرستان بناب با دارا بودن واحد جوجه کشی به ظرفیت هشت هزار و 100 قطعه، واحد تولیدی بخش خصوصی درصوفیان از توابع شهرستان شبستر با ظرفیت دو هزار قطعه مولدو40 هزارقطعه گوشتی، همچنین واحد تولید بلدرچین در شهرستان ملکان با ظرفیت پنج هزارو500 قطعه از مراکز فعال تولید و پرورش بلدرچین در آذربایجان شرقی به شمار می روند./س