به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومی شرکت فرودگاههای کشور، «سیدمحمود رضوی»؛ مدیرکل تسهیلات
و تجهیزات فرودگاهی شرکت فرودگاهها با اشاره به برخی از این اقدامات گفت: تلاش ما در شرکت فرودگاهها این است که تا جایی که مقدور است تولیدکنندههای داخلی را به تولید تشویق کنیم یا با راهکارهای مختلف تحریمها را دور بزنیم.
وی با بیان این مطلب گفت: حوزه تجهیزات فرودگاهی جذابیت خاصی برای سرمایهگذاران و تولیدکنندگان ندارد زیرا تنها مصرفکنندهاش فرودگاهها هستند و تولیدکننده نمیتواند به سادگی ریسک برنامهریزی کلان در این حوزه را بپذیرد و روی این بخش سرمایهگذاری کند هر چند ما در ایران توان فنی و مهندسی تولید لوازم و قطعات مورد نیاز را داریم اما کشش و جذابیت اقتصادی چندانی برای سرمایهگذاران وجود ندارد.وی ادامه داد: برنامهریزیهایی صورت گرفته و در حال تشویق تولیدکنندهها برای روی آوردن به این حوزه هستیم و امیدواریم تا یکی دو سال آینده بتوانیم در منطقه اثرگذار باشیم.
مدیرکل تسهیلات و تجهیزات فرودگاهی شرکت فرودگاههای کشور تصریح کرد: در این راستا در نظر داریم با شرکتهای توانمندی که بیرون از کشور هم فعالیت کردهاند وارد مذاکره شویم تا آنها تحت لیسانس کشورهای معتبر، در داخل کشور به تولید تجهیزات فرودگاهی بپردازند تا هم نیاز ما برطرف شود و هم بازار منطقه را تحت برند آن کشور پوشش دهند.
وی در ادامه همچنین بر لزوم توجه دولت به صنعت هوانوردی برای عبور از سد تحریمها تاکید کرد و گفت: دولت میتواند برای صنعتگرانی که وارد حوزه هوایی میشوند سیاستهای تشویقی مانند بخشودگی مالیاتی در نظر بگیرد.
رضوی در پایان به مشکلات موجود در گمرک برای واردات کالاهای فرودگاهی گفت: مالیات و عوارض گمرکی برای صنعت هوایی بسیار بالاست و هزینههای زیادی را به شرکت تحمیل میکند. در این راستا دولت میتواند به شرکت فرودگاهها در گذر از تحریمها کمک کند و با ارایه تخفیف در عوارض گمرکی و اختصاص ارز ویژه یا اعمال قوانین خاص و بخشودگی مالیاتی نقش موثری ایفا کند./س