به گزارش گروه
استانهاي باشگاه خبرنگاران ،غلامرضا یاوری در سومین همایش تجلیل از چهرههای ماندگار نهضت مطالعه اصفهان با اشاره به اینکه در این همایش ۲۶ بخش موثر در ارتقای فرهنگ مطالعه مورد تقدیر قرار میگیرند، اظهار کرد: در سال ۸۸ دریافت اداره کتابخانهها از نیم درصد سهم شهرداریها ۳۵۰ میلیون و در سال ۸۹، ۴۵۰ میلیون تومان بود که در سال ۹۰ این دریافتی به ۶ میلیارد تومان افزایش یافت
وی اضافه کرد: طی سه سال گذشته در مجموع نزدیک ۲۰۰ نفر نیرو جذب شدند که حاکی از افزایش دو برابری جذب نیرو است.
مدیرکل کتابخانههای استان اصفهان با اشاره به افزایش سرانه مطالعه در کشور از سال ۸۸ تا کنون گفت: در سال ۸۸ سرانه مطالعه هر ایرانی ۷۱ دقیقه بود که در سال ۸۸ به ۷۹ دقیقه رسید، این درصد در سال ۹۰ نسبت به سال قبل از آن در کل کشور کاهش یافت اما در اصفهان در همین مدت پنج دقیقه رشد داشته است.
وی با اشاره به رشد شاخصها و دستاوردهای اداره کل کتابخانه ها گفت: تعداد کتابخانههای عمومی استان نسبت به سال ۸۸، ۵۶ درصد رشد داشته و در همین مدت تعداد اعضای کتابخانههای عمومی ۱۳۴ درصد، رشد مراجعهکننده ۵۴ درصد، رشد تعداد نسخه کتاب ۸۲ درصد، رشد تعداد رایانه ۱۳۱ درصد، رشد صندلی ۵۵ درصد، زیربنای کتابخانههای عمومی ۵۵ درصد و تعداد نیرو ۳۸ درصد بوده است.
یاوری تاکید کرد: اداره کل کتابخانههای استان اصفهان توانست رتبه نخست بیشترین تعداد کتابخانههای عمومی کشور تحت پوشش دولت، خیران و خصوصی، بیشترین تعداد کتابخانههای کل شامل کتابخانههای عمومی، با مشارکت خیران و بخش خصوصی، رتبه نخست بیشترین فضای کتابخانه در کل کشور و تعداد نسخههای کتاب، رتبه دوم تعداد رایانه و صندلی را به دست آورد و تعداد اعضا نیز نسبت به مدت مشابه در سال ۸۸ سه برابر شده است.
در ادامه معاون امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: فرهنگ مکتوب با فرهنگ عمومی دارای اثرات متقابل هستند بنابراین نقصانی که در سرانه مطالعه کشور وجود دارد در فرهنگ عمومی جامعه نیز تأثیرگذار است.
مهدی جمالینژاد اظهار داشت: پیشینه فرهنگی سرانه مطالعه درکشورمان پایین است که دلیل این موضوع هنوز آسیبشناسی نشده است.
وی با اشاره به دغدغه رهبر معظم انقلاب درباره وضعیت کتابخوانی کشور ادامه داد: طبق آمار بینالمللی کنفرانس کتابخوانی، برای هر سه تا ۱۰ هزار نفر باید یک کتابخانه وجود داشته باشد و این به این معناست که باید در ایران ۱۴ هزار کتابخانه داشته باشیم درحالیکه با احتساب کتابخانهها حوزه علمیه و مدارس اکنون ۴ هزار کتابخانه در کشور داریم و سرانه مطالعه روزانه هر ایرانی ۱۲ دقیقه است.
معاون امور عمرانی استانداری اصفهان با اشاره به اینکه تیشه بیمهری بر ریشه علم زدهایم گفت، این دغدغه مهمی است که ما از سامانههای جهانی در زمینه کتابخوانی عقب هستیم و باید کتاب را در سبد کالای خانواده وارد کنیم.
وی اضافه کرد: فرهنگ مکتوب با فرهنگ عمومی دارای اثرات متقابل هستند بنابراین نقصانی که در سرانه مطالعه کشور وجود دارد در فرهنگ عمومی جامعه نیز تأثیر گذار است.
جمالینژاد با اشاره به کم محتوا بودن برخی کتابها گفت: در طول سال های گذشته کتاب غنی در حوزههای مختلف بسیار کم بوده است و این موضوع در کاهش سرانه مطالعه در کشور مؤثر است.
وی اضافه کرد: هنوز به نقش اساسی کتابخوانی به عنوان دروازه گسترش دانش و معرفت توجه نکردهای و لازم است برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و توسعه دانش راههای نوآورانه و خلاقی بیندیشیم تا اقبال عمومی به کتاب خوانی را بیشتر و مطالعات مردمی را عمیق کنیم./ا