به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،محمدرضا اعتصامیراد"، کارشناس مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی تربت حیدریه، افزود: عفونت معده، سن بالا(بیش از 50 سال)، جنس مذکر، رژیم غذایی نامناسب، کم خونی، سیگار کشیدن، مصرف غذاهای حاوی نیترات بالا به ویژه فست فودها و نیز مصرف غذاهای یددار و دودی شده و آمادهسازی نامناسب غذا به همراه استفاده از غذاهای مانده بروز سرطان معده را در فرد تشدید میکند.
وی درباره علایم ونشانههای سرطان معده، گفت: سوء هاضمه و ناراحتی معده، احساس نفخ و بادکردن معده بعد از غذا، تهوع خفیف، کاهش اشتها و سوزش سردل از نشانههای اولیه و در مرحله پیشرفته خون در مدفوع، استفراغ، کاهش وزن بدون علت قابل توجیه، درد معده، زردی، تجمع آب در شکم و اختلال بلع در فرد دیده میشود.
اعتصامیراد تصریح کرد: حفظ وزن مناسب با انجام فعالیت فیزیکی، نکشیدن سیگار، استفاده از سبزیجات و میوههای مختلف در روز، محدودیت مصرف گوشت قرمز یا گوشتهای فرآوری شده و استفاده از غلات کامل، عدم مصرف الکل، محدودیت مصرف غذاهای دودی و فست فودها راههای مؤثر در پیشگیری از سرطان معده هستند.
منبع:ایسنا