به گزارش
باشگاه خبرنگاران، قرباني مديرکل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري لرستان گفت: کاوشگران اين 2 کتيبه را با پايان يافتن کار کاوش در محوطه قلعه گوري رماوند در شهرستان کوهدشت کشف کردند .
وي افزود:کاوشگران در اين کاوش علاوه برکشف گچبريهاي نفيس دوران ساساني، 2 کتيبه
به خط پهلوي ساساني را که بر روي دو کاسه سفالي نوشته شده است از زير خاک بيرون آورند.
وي گفت: اين سفال نوشتهها که در ادبيات باستان شناسي بنام استروکا معروف هستند نخستين نمونههايي است که در لرستان بدست ميآيند.
سرپرست کاوش محوطه قلعه گوري رماوند گفت : استروکاهاي کشف شده شامل دو کاسه سفالي بوده که يکي از آنها داراي 13 سطر نوشته به شکل مدور از لبه تا کف ظرف را در بر گرفته است و ديگري داراي 8 سطر نوشته است که براي قرائت اين کتيبهها با زبان شناسان مطرحي در داخل و خارج کشور مکاتبه شده است.
عطا حسنپور با بيان اينکه دوران ساساني از جمله دورانهاي تاريخي در لرستان است که نسبت به ساير ادوار فرهنگي،اطلاعات اندکي از آن در دست است گفت : فقر اطلاعات دوران ساساني در لرستان بسيار محسوس و منحصر به کاوشهاي دهه 60 در قلعه کهزاد ويزنيار است.
کشف گچبريهاي نفيس با مضامين اساطيري از جمله نقوش گراز و قوچ، ميتواند در شناخت هرچه بيشتر از مذهب دوران ساساني و حوزه گسترش و نفوذ آن در لرستان موثر واقع شود.
ساير نـقوش گچبري بدست آمده شامل موتيفهاي هندسي از جمله دواير متـحدالمرکز ، لوزيهاي تودرتو ، نقوش فلس ماهي ، موتيفهاي گياهي همچون نقوش برگ شبدري ، بـرگ کنـگري ، گل لوتـوس ، اوکـانتوس ، گل نيلوفر، گل آفتابگردان و موتيفهاي انساني و حيواني ميشوند.
حسنپور افزود: اميد است با مطالعه يافتههاي بدست آمده از دو فصل کاوش محوطه قلعه گوري و ترجمه کتيبهها، زواياي تاريکي از دوران پرفروغ ساساني در استان لرستان روشن شود./ي2