به گزارش
باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد خبری اولین نمایشگاه نشریات تخصصی، «امیر کاووس بالازاده» مدیر گروه تئاتر دانشکده هنر و معماری و عضو هیات علمی این دانشگاه درباره لزوم انتشار نشریات تخصصی در عرصه دانشگاهی گفت: هم اکنون با توجه به اینکه همه چیز به تخصص مربوط است و چون ما افرادی نداریم که جامع همه علوم باشند، در نتیجه همه شاخه های علوم، تخصص های متعددی را ایجاد شده است. برای مثال، در حوزه چشم پزشکی تخصص های متعددی چون پلک و قرنیه را شامل شده است و این تخصص ضرورتاً ایجاب می کند که در مقولات علمی نیز نشریاتی داشته باشیم که در موضوعات خاص به صورت جدی به بحث بپردازند؛ چیزی که الان کمتر شاهد آن هستیم چراکه در همین حوزه تئاتر هم چندین نشریه وجود دارد ولی هیچ کدام تخصصی نیست و مباحث تخصصی در آن مطرح نمی شود.
وی با اشاره به اینکه طرفدار انتشار مجلات علمی و پژوهشی است، گفت: در حقیقت این نشریات علمی و پژوهشی بسترساز و زمینه ساز بروز مقالات علمی بین المللی است.
وی با تاکید بر اینکه باید از نهضت ترجمه در نشریات علمی صرفنظر کرد و به سمت تولید علم بومی بروند، گفت: اگر ترجمه ها و مقالات خارجی که در نشریات هنری و علمی منتشر شده، حذف شوند چیزی برای گفتن نداریم؛ در صورتی که وظیفه نشریات علمی تخصصی، تولید علم بومی است و اگر هم کسی خواست درباره موضوعات خارجی صحبت کند، نظریات خودش را مطرح کند.
مدیر گروه تئاتر دانشکده هنر و معماری به رویکرد اصلی نشریات تخصصی اشاره کرد و توضیح داد: منظور از نشریات تخصصی این است که دامنه تحقیق در کشور وسعت یابد و افراد را به پژوهش برانگیزد، اما در بیشتر موارد نشریات تخصصی به این سمت حرکت نمی کنند و حاصل این شده که هیچ وقت یاد نگرفتیم پژوهش کنیم و نشریات ما هم نیازی ندیدند که در ان حوزه کاری انجام دهند. این قدر نهضت ترجمه به ما ضربه زده است که متخصص های ما به جای اینکه خود نظری ارائه دهند، مترجم شده اند.
وی با بیان اینکه برپای نمایشگاه نشریات تخصصی بسیار می تواند راهگشا باشد، اظهار کرد: این نمایشگاه به نظر من می تواند دو کارکرد داشته باشد؛ اول برای علاقه مندان و متخصصان که می توانند به راحتی از میان تعداد زیاد نشریات موجود، نشریه ای که بار علمی بالایی دارد را بیابند و به نظر من در این گرانی بازار کتاب بهتر است که به این نشریات اجازه فروش با ارائه تخفیف، دهند.
بالازاده همچنین به تیراژ پایین نشریات تخصصی و علمی اشاره کرد و افزود: یکی از دلایلی که من نمایشگاه نشریات تخصصی را مفید می دانم و در آن شرکت می کنم، این است که بتوانم با تمامی نشریات حوزه کاری خودم آشنا شده و بتوانم آنها را تهیه کنم، چراکه عموماً نمی توانیم این نشریات را به صورت عادی تهیه کنیم. این نوع نمایشگاه ها فرصتی برای رونق علم در کشور فراهم می آورد و فرصتی را برای اساتید و امثال ما ایجاد می کند که بتوانیم به نشریات نادر حوزه های تخصصی دست پیدا کنیم../ص